Doktorlar; Devlet ve SSK hastahanelerinde, âciller dışında muayene ve tedaviyi durdurdu

Haber Giriş : 10 Mart 2004 15:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doktorlar; Devlet ve SSK hastahanelerinde, âciller dışında muayene ve tedaviyi durdurdu

Doktorlar ve sağlık çalışanlarının ''insanca yaşayabilecekleri maaş, iş güvencesi, ücretsiz, eşit, ulaşılabilir sağlık hakkı'' için bu sabah yurt çapında eyleme başladı.

Ankara Numune Hastanesi bahçesinde toplanan Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, hastaneye gelen hasta ve hasta yakınlarına eylemin gerekçelerini anlatıyorlar. Bazı hasta ve hasta yakınları sağlık çalışanlarına destek verirken bazıları da tepkilerini dile getirdiler.

Hastanede, poliklinik hizmetleri özellikle taşradan gelen hastalara verilirken, acil servis, yoğun bakım, diyaliz üniteleri hizmet vermeye devam ediyor. Kırşehir'den Numune Hastanesi'ne gelen Haydar Çelik adlı vatandaş, doktorların eylemini desteklediğini belirterek, kendisi taşradan geldiği için muayene edildiğini söyledi. Çelik, ''Doktorlar haklı, on gün bekletseler yine haklılar'' dedi.

Şanlıurfa'dan geldiğini ifade eden Ayşe Alıcı da, kendisinin muayene edildiğini belirterek, ''Doktorları dinlediğim kadarıyla onlarda haklı'' diye konuştu.

Bazı hastalar ise hastanede zaten sıra beklediklerini, doktorların eylemi dolayısı ile bekleyişlerinin daha da uzadığını dile getirerek, sağlık çalışanlarını haksız bulduklarını ifade ettiler.

Sağlık çalışanları da, maaşlarının yetersiz olduğunu, ekonomik sıkıntı çektiklerini ifade ederek, Sağlık Bakanlığı'nın yeni uygulamalarını eleştirdiler.

Sağlıkta ticari yaklaşımın olamayacağını belirten sağlık çalışanları, ''Tek sorunumuz ücretler değil, yeni yasalarla bütün sağlık çalışanlarının iş güvencesi ortadan kaldırılıyor'' diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Numune Hastanesi'nde poliklinik hizmeti veren bir doktor da, ''Hasta bakmayacağım ama klinik şefleri ve başhekim müsaade etmiyor. Hastalara muayene numarası veriliyor, numarayı alan hasta bakmayınca tepki gösteriyor'' diye konuştu,

Bu arada, TTB Başkanı Füsun Sayek, SES Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Türkiye Mimar Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Başkanı Kaya Güvenç, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu ile KESK yöneticileri, Numune Hastanesine gelerek eylem yapan doktorlara destek verdiler.

Öte yandan, Numune Hastanesi'nin poliklinik muayene işlemleri ile kan verme ünitesinde uzun kuyrukların oluştuğu gözlendi. Numune Hastanesi Başhekimi Mahmut Koç, günde 4 bin 500 hastaya poliklinik hizmeti verdiklerini belirterek, bugün yapılan eylem nedeniyle hasta sayılarının biraz daha az olduğunu söyledi.

Hastanede iş bırakan personel olmadığını ifade eden Koç, ''Hastanede işlerin yürümesini isterim. Hekimlerin haklı oldukları yönler var ama hastaneye başvuran bir hastanın geri döndürülmesinin doğru olmadığı kanaatindeyim'' diye konuştu.

Koç, şu âna kadar mağdur olan vatandaş bulunmadığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber