Üniversite açılışında Rektör ile Profesör kavgası

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 20 Eylül 2006 15:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Gazi Üniversitesi (GÜ) yeni akademik yılına düzenlenen törenle başladı.

Törende GÜ Rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç ile Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ergun Kasap arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Rektör Yamaç, üniversitede yaptıkları çalışmaları anlatırken, Ulusal Ajans verilerine göre GÜ'nün AB projelerini kullanmada en başarılı 3 Avrupa üniversitesi arasında girdiğini dile getirdi. Yamaç, gelecek 2 yılda Türk diliyle eğitim yapan üniversiteler arasında Türkiye birincisi olmayı hedeflediklerini söyledi.

Yamaç, konuşurken oturduğu yerden müdahale eden Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ergun Kasap, "Dış ilişkiler ofisini kendinizin kurduğunu mu söylüyorsunuz?" diye bağırdı. Bunun üzerine Yamaç, "Dış ilişkiler ofisini benim kurduğuma yönelik ağzımdan bir cümle çıkmadı, ağır mı işitiyorsunuz acaba?" ifadelerini kullandı. Yamaç, Prof. Dr. Kasap'ın, '300 trilyonluk, ödenekle bu üniversite için ne yaptınız, hangi projeleri gerçekleştirdiniz, onu anlatın.' şeklindeki sözlerine, "Katkınızdan dolayı teşekkür ederim. Ben bu tür olumlu katkıları olan hocaların bulunmasını çok önemsemişimdir." karşılığını verdi. Göreve başladığında Dış İlişkiler Ofisi'nde yeni bir yapılanmaya gittiklerini anlatan Rektör Prof. Dr. Yamaç, "Bu ofiste daha önce de çalışmalar vardı. Ben hepsine sıfırdan başladık diye bir şey söylemedim." diye konuştu. Kasap'ın tekrar söze girmesi üzerine Yamaç, karşılıklı konuşmak istemediğini belirterek, şunları kaydetti: "Sizin ne yapmak istediğinizi çok iyi anlayabiliyorum. Bu üniversite şu anda sizin dile getirdiğiniz söylemle konuşanlarla yıllarını kaybetti. Benim baktığım Gazi, sizin baktığınız Gazi ile aynı değil. Benim baktığım Gazi, 48 kişinin burayı tercih ettiği, TUS'ta birinci olan Gazi. Yayın sıralamasında ilk 4'e girdik, benim baktığım Gazi budur."

GÜ'nün Türkiye'de liderliğe soyunduğunu belirten Yamaç, şöyle konuştu: "Üniversitenin büyük bir kitlesi benim ne demek, ne yapmak istediğimi anlamıştır. Bu sayede Gazi Üniversitesi bu noktaya gelmiştir. 43 santimlik sallama denen satırlarla birbirine giren 6 öğrenciyi Gazi tarihinde ilk kez bu okuldan attık. Onların bu okulda işi yok."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber