Çalışma Bakanı Başesgioğlu, SSK hastanelerine 5 bin personel alınacağını belirtti

Haber Giriş : 10 Mart 2004 15:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çalışma Bakanı Başesgioğlu, SSK hastanelerine 5 bin personel alınacağını belirtti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, SSK hastanelerine 5 bin personel alınacağını belirterek, ''Hastanelerdeki kuyruğu bitirmek için 16.00-20.00 saatleri arasında gönüllü hekimlik uygulaması başlatacağız'' dedi.

Bakan Başesgioğlu, çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve açılış törenlerine katılmak üzere Zonguldak'a geldi. Bakan Başesgioğlu, ilk olarak Alaplı ve Ereğli ilçelerinde incelemelerde bulundu. Bakan Murat Başesgioğlu, Alaplı Belediyesi ve Gülüç Belde Belediyesi'ni ziyaret ettikten sonra Gülüç'te vatandaşlara hitap etti. Belde meydanında toplanan vatandaşlara seslenen Başesgioğlu, Türkiye'de 3 Kasım'dan sonra bir güven oluştuğunu ve hükümet olarak 2004 yılını 'işsizlikle mücadele yılı' ilan ettiklerini hatırlattı.

Bakan Başesgioğlu, daha sonra bölge milletvekilleri Köksal Toptan, Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen ile Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen'le birlikte 2000 yılında çalışmalarına başlanan Ereğli SSK Hastanesi'nin onarımı tamamlanan bölümünün açılışı dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. Açılışta konuşan Başesgioğlu, Türkiye'nin 81 vilayetinde vatandaşların sağlık hizmetlerinden eşit bir şekilde yararlanmasını sağladıklarını vurguladı.

Bakan Murat Başesgioğlu, hastanelerdeki kuyruk çilesini ve diğer sıkıntıları aşabilmek için 'gönüllü hizmet' uygulamasının başlatılacağını ifade ederek, ''Saat 16.00'dan sonra SSK hastanelerinde, hastane bünyesinde seçilen hekimlerin görev yapacağı gönüllü uygulaması başlatacağız. Türkiye'deki hastanelerde yaşanan sıra, kuyruk ve benzeri sıkıntıları şu anda çözüme kavuşturmanın tek yolu, hastanelerimizin hizmet süresini artırmaktır. Başlatacağımız gönüllü uygulaması ile saat 16.00'dan sonra bu süreyi 4 saat daha uzatarak, halkımıza hizmet verecek şekle getireceğiz. Bunun tek yolu, gönüllü hekimlik uygulamasıdır'' diye konuştu.

İlaç sıkıntısı yaşandığını ve sorunu çözmeye çalıştıklarını belirten Başesgioğlu, ''Biliyorum, ilaç sıkıntısı yaşanıyor. İlaç sıkıntısını da gidermeye çalışıyoruz. 300'ü aşkın eczacı aldık. Şu anda büyük şehirlerimizden başlamak üzere 24 saat açık nöbetçi eczane uygulamasına geçtik. Ayaktan vereceğimiz ilaçları da sektörle kurumun kaldırabileceği bir maliyet çerçevesi içerisinde anlaşabilirsek, SSK hastanelerimizden verdiğimiz ilaçları da serbest eczaneye çıkartmayı hedefliyoruz. Bunu da Başbakanımızın talimatları doğrultusunda bekliyoruz'' dedi.

''PERSONEL EKSİKLİĞİNİ GİDERİYORUZ''

Göreve gelmeden önce SSK Yasası olmadığını, bu nedenle kurumda personel hareketliliğinin sıkıntı oluşturduğunu ifade eden Bakan Başesgioğlu, hastanelere sözleşmeli 3 bin personel alındığını hatırlatarak, ''Sözleşmeli 3 bin personeli daimi kadroya alarak sıkıntıyı giderdik. Özlük haklarını da diğer personelimizle eşit hale getirdik. Şu anda 5 bin civarında daha sağlık personeli alacağız. Hastanelerde bu şekilde personel eksikliğini gidermeye çalışıyoruz. Tıbbi malzeme ve hastanelerimizin ihtiyaç duyduğu diğer görüntüleme araçları konusundaki ihtiyacın giderilmesine büyük önem veriyoruz. İnşallah 1 yıl içerisinde SSK hastanelerinin daha rahat ortamlarda hizmet veren mekanlar olduğunu hep birlikte göreceğiz. Ancak bunu gerçekleştirmek sadece SSK Genel Müdürlüğü'ndeki arkadaşlarımızın ve sadece benim gayretlerimle başarabileceğimiz işler değil. Bunu hep birlikte sizlerle başaracağız'' dedi.

Bakan Murat Başesgioğlu, alana toplanan hastane personeline seslenerek, hastaları hor görmemeleri konusunda uyardı. Bakan, hekimlerden ricada bulunarak, ''Hasta psikolojisine uygun bir şekilde davranmanızı sizlerden istiyorum. Çünkü hasta-hekim ilişkisinin sağlıklı kurulduğu yerlerde bu hizmetleri daha güzel üretmek mümkündür. Vatandaşlarımıza önümüzdeki dönemde vereceğiniz hizmetlerde güler yüzlü davranmanızı ve onlara anlayış içerisinde hizmet vermenizi istiyorum. Çünkü bu hastaneler o vatandaşlarımızın hastaneleri. Onların paralarıyla kurduğumuz hastanelerdir. Onları burada horlamaya hiç kimsenin hakkı yok. Onları layık olmadığı bir muameleye tabi tutmaya hiçbirimizin hakkı yok. Onlara en iyi şekilde davranmanızı ve hizmet vermenizi sizlerden rica ediyorum'' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 2000 yılında çalışmalarına başlanan Ereğli SSK Hastanesi'nin onarımı tamamlanan bölümü Başesgioğlu tarafından hizmete açıldı. Bakan Başesgioğlu, hastaları da ziyaret gederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

İsminin Hacı İbrahim olduğunu söyleyen bir yaşlı hasta, Bakan Murat Başesgioğlu'ndan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a selam göndererek, ''Sayın Erdoğan Bey'e selam söyle. Hacca gitsin'' dedi.

Bakan Başesgioğlu daha sonra Türk Metal Sendikası'nı ziyaret etti, ardından AK Parti Ereğli adaylarının tanıtım toplantısına katıldı.
Habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber