Sağlık Raporlarına ilişkin Sağlık Bakanlığı açıklaması

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Eylül 2006 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI

Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Sayı : B.10.0.THG.0.16.00.02-010.06

Konu :Sağlık Raporu İşlemleri.

İlgi: (a) 26.06.2006 tarih ve 12289 sayılı genelge.

(b) 16.08.2006 tarih ve 15445 sayılı genelge.

29.04.2006 tarih ve 26153 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2006 Mali Yılı Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliğinin İlaç ve Sarf Malzemesi Kullanımı, Katkı Payı Muafiyeti ve İstirahat Raporları başlıklı 20.7.1. maddesinde, ?ilaç kullanımı ve hasta katılım payı muafiyeti için düzenlenen raporların, ilgili tek uzman hekim tarafından başhekimlik onayı ile çıkarılacağı? hükme bağlanmış olup raporların düzenlenmesinde uyulacak usul ve esaslar ile söz konusu raporu tanzim edecek sağlık kurum ve kuruluşları için uygulamada farklılıklara ve tereddütlere mahal vermemek bakımından rapor formatı ilgi (a)'da kayıtlı genelgemiz ile belirlenmiştir. Ancak, gerek sağlık kurum ve kuruluşlarınca gerekse hastalarca Bakanlığımıza yapılan vaki müracaatlardan, genelgemiz ekinde yer alan ?İlaç Kullanımı ve Hasta Katılım Payından Muaf İlaç Raporu (Ek-1)? formatının uygulanması ile ilgili bir takım sorunlar yaşandığı tespit edilmiş olup karşılaşılan sorunların çözümü için Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliğinde ?Bazı Özel Hastalıklara ve İlaç Kullanımına İlişkin Düzenlemeler? başlıklı 12.7. maddedeki hükümler saklı kalmak kaydıyla Tebliğde kullanım dozunun belirtilmesi zorunlu tutulan ilaçlar dışında kalan ilaçlar için düzenlenecek İlaç Kullanımı ve Hasta Katılım Payından Muaf İlaç Raporlarında ?kullanım dozu? ve ?adedi? bölümlerinin doldurulmasına gerek bulunmadığı ilgi (b)'de kayıtlı genelgemiz ile 81 İl Valiliğine ve sağlık hizmetlerini finanse eden kuruluşlara tebliğ edilmiştir.

2006 Mali Yılı Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliğinin Ayakta Tedavide Kullanımı Sağlık Kurulu Raporuna Bağlı İlaçlar başlıklı 12.4. maddesinde ayakta tedavide kullanımı sağlık kurulu raporuna bağlı olan ilaçlar için düzenlenecek raporların hangi unsurları içermesi gerektiği hükme bağlanmış olup anılan Tebliğe ekli Ek-2/C listesi dışında kalan ilaçlar için düzenlenecek raporlarda ?etken madde? bölümlerinin doldurulmasına gerek bulunmamaktadır. Bunun yerine hangi hastalıklar için hangi ilaçların kullanılacağını gösteren anılan Tebliğe ekli Hasta Katılım Payından Muaf İlaçlar Listesinde (Ek-2) yer alan hastalık gruplarının belirtilmesi yeterli olacaktır.

Bilgilerinizi ve uygulamanın Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliği hükümlerine ve iş bu genelge esaslarına uygun olarak yürütülmesi gerektiğinin ilgili tüm sağlık kurum ve kuruluşlarına tebliğini önemle arz ve rica ederim.

Doç. Dr.Osman GÜLER Bakan a.

Genel Müdür V.

Dağıtım Gereği:

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına Türk Eczacılar Birliği

Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı (Devredilen) Maliye Bakanlığına

Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü (Devredilen) (Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü)

Bağ-Kur Genel Müdürlüğü (Devredilen) 81 İl Valiliğine

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber