Trafikte dönüş çilesi

Kurban Bayramı tatilinin bugün bitmesi ve okulların yarın başlayacak olması nedeniyle yollarda dönüş çilesi başladı. Ege ve Akdeniz'den dönenler, iskelelerde uzun araç kuyrukları oluşturdu

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 27 Eylül 2015 09:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Trafikte dönüş çilesi

Kurban Bayramı tatili dolayısıyla şehir dışına çıkan vatandaşların dönüşe geçmesi nedeniyle yollarda çile başladı. Otobanlarda ve iskelelerde uzun araç kuyrukları oluştu. İstanbul Otogarı'ndaki yoğunluk nedeniyle yolcular çareyi yürümekte buldu. Özellikle TEM otoyolu Kocaeli kesiminde trafik durma noktasına geldi. Kurban Bayramı için tatile ve memleketlerine gidenler, dönüş yoluna çıktı. Okulların da Pazartesi günü başlaması nedeniyle dönüşü son güne bırakmak istemeyenler erkenden yollara düştü.

YOĞUNLUK HIZ KESMEDİ

Kurban Bayramı tatilinin bugün sona ermesi, okulların da yarın başlayacak olması nedeniyle bayram dönüşünü son güne bırakmadan yola çıkan vatandaşlar yine de yoğunluktan kaçamadı. TEM otoyolunun İstanbul istikameti Bekirdere rampası, Gültepe ve Hereke tünel girişleri ile Dilovası mevkisinde ulaşım zaman zaman aksadı. D-100 karayolunun İstanbul istikametinde de yer yer trafik sıkışıklığı yaşandı. Araçlar adım adım ilerleyebildi.

İSKELEDE UZUN KUYRUK

Ege ve Akdeniz bölgelerinden dönüşe geçen ve deniz ulaşımını tercih eden vatandaşlar da Yalova'daki Topçular İskelesi'nde uzun araç kuyrukları oluşturdu. Özellikle öğleden sonra hızla artmaya başlayan araç trafiği, iskeledeki istif alanını tamamen doldurdu, gişeler önünde uzun kuyrukları meydana geldi.

Topçular Feribot İskelesi'ndeki aşırı yoğunluk yüzünden, Yalova-Kocaeli karayolunda da zaman zaman trafik adeta durma noktasına geldi.

Yürüyerek otogara girdiler

Büyük İstanbul Otogarı da yoğunluktan nasibini aldı. Memleketlerinden İstanbul'a dönen vatandaşlar, Otogarda uzun otobüs kuyruğu oluşunca çareyi yürümekte buldu. Otogarın girişinde şehirler arası yolcu otobüsleri kilometrelerce kuyruk oluşturdu. Otogarın çıkış gişelerine yakın bölgede yoğunluk olduğunu ve yasak park yapıldığını gören bazı sürücüler, bu duruma tepki gösterdi. Otobüs kaptanı Kemal Sarı, trafiğin otogarrda çok yoğun olduğunu belirterek, "Bazı yolcular sabredemeyip araçtan indi. Beklemek yerine ofis bölümüne yürüdüler'' dedi.

Aşırı hız yapmayın uyarısı

TEM otoyolunda aşırı yoğunluk yaşanırken, emniyet ekipleri sürücüleri hız yapmamaları konusunda uyardı. Kurban Bayramı'nın üçüncü gününde yola çıkanlar, TEM'in Sakarya kesiminde aşırı yoğunluk oluşturdu. Araç yoğunluğunun olduğu ancak herhangi bir tıkanma veya yığılmanın yaşanmadığı otoyolun Arifiye-Sapanca mevkisinde ise ulaşım akıcı şekilde sağlandı. Denetimlerini aralıksız sürdüren trafik ve karayolları ekipleri, sürücüleri aşırı hız yapmamaları ve emniyet kemerlerini takmaları konusunda uyardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber