Gazeteci Ahmet Hakan darp edildi

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, Şişli ilçesindeki evinin önünde uğradığı saldırı sonucu yaralandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2015 07:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gazeteci Ahmet Hakan darp edildi

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, Şişli ilçesindeki evinin önünde uğradığı saldırı sonucu yaralandı.

Alınan bilgiye göre, CNN Türk televizyonundaki programının ardından aracıyla Nişantaşı'nda bulunan evinin önüne gelen gazeteci Hakan, bir otomobilden inen kimliği belirsiz 4 şüphelinin saldırısına uğradı.

Darp sonucu göğsünden ve yüzünden yaralanan Hakan, Amerikan Hastanesi'ne kaldırıldı. Ahmet Hakan, tedavisinin ardından hastaneden ayrıldı.

Ahmet Hakan'a saldırıda baş şüpheli Cem Uzan

Hastane önünde bir açıklama yapan Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Ahmet Hakan'ın, bu saate kadar hastaneden ayrılmayan tüm arkadaşlarına, muhabir ve kameramanlara selamları olduğunu söyledi.

"Hürriyet gazetesi 6 Eylül'de bir saldırıya uğradı. 8 Eylül'de ikinci bir saldırı gerçekleşti. Ahmet Hakan'a da saldırı göz göre göre geldi" ifadesini kullanan Ergin, şöyle devam etti:

"Bu tehdidi görüyordu. Saldırının olacağını görüyordu. Bunun engellenmesi için başvurmuştu ancak cevap alamadı, önlem alınmadı. 2015 yılında ne yazık ki Türkiye'de gazeteciler olarak can güvenliğimizden endişe içindeyiz. Durumu hakkında doktorlar bilgi verirken yanındaydım. Burnunda bir kırık var, ameliyat olması gerekecek. 3 ve 4. kaburgalarında anladığım kadarıyla bir kırık var, elinde bir ezik var. Ancak genel olarak sağlık durumu iyi."

Öte yandan, Ahmet Hakan'a saldıran şüphelilerden 3'ü gözaltına alındı. Saldırganlar, Hamidiye Şişli Etfal Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Hakan'ı, evinin önünde darbeden 4. şüpheli de yakalandı

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ı, Şişli ilçesindeki evinin önünde darbeden saldırganlardan dördüncüsü de yakalandı.

Hakan'ın darbedilmesi olayını soruşturan polis, olaya karıştığı tespit edilen 4. şüpheliyi de gözaltına aldı.

Zanlı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Ahmet Hakan'a CNN Türk'teki programının ardından saat 00.30 sularında geldiği evinin önünde, aracından indiği sırada saldıran şüphelilerden 3'ü de olaydan birkaç saat sonra gözaltına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber