Öğretmene 'sıra dayağı' suçlaması

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Eylül 2006 12:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli'nin Baklan İlçesi'ne bağlı Beyelli Köyü İlköğretim Okulu'nda görevli sınıf öğretmeni G. G'nin ?Kendisine itaat etmeleri için' sopayla öğrencilerini sıra dayağından geçirdiği iddia edildi.

Olay iddiaya göre geçen hafta çarşamba günü Beyelli Köyü İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. Beyelli Köyü İlköğretim Okulu 2'nci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki O. C. K ve sınıf arkadaşlarının, yedi yıllık öğretmen G. G tarafından sopayla sıra dayağına çekildi öne sürüldü. Oğlunun sol kolunda ve dirseğinde morluklar oluştuğunu iddia eden 35 yaşındaki E. K, Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak öğretmen hakkında suç duyurusunda bulundu, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesi verdi.

Oğlunun dövüldüğüne dair rapor alan E. K, öğretmenin öğrencileri dövdüğünü, kendisine diğer öğretmenlerin önünde itiraf ettiğini söyledi. Baba, ?Öğretmen G. G, oğlumu ve 18 sınıf arkadaşını geçen çarşamba günü sopa ile sıra dayağından geçirmiş. Eşim, dayak olayını öğle saatlerinde duymuş ama bana gece söyledi. Apar topar Çivril Devlet Hastanesi'ne gittik. Oğlumun yapılan muayenesinde sol kolunda el bileğinden dirseğe kadar üç santimetre genişliğinde 20 santimetre uzunluğunda çürük tespit edildi. Bu tespit oğlum için hazırlanan geçici raporlara da işlendi. Ertesi gün okula giderek öğretmenler odasında, diğer öğretmenlerin ve okul müdürünün yanında oğlumu döven öğretmenle görüştüm. Neden oğlumu dövdüğünü sordum. ?Bana itaat etsinler diye dövdüm. Çok üzgünüm, pişman oldum. Bir daha böyle bir şey olmaz' dedi. Öğretmen hakkında gerekli yasal ve idari işlemlerin yapılması istiyorum? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber