Tren geç geldi, kurtuldular

Birleşik Taşımacılık Sendikası, Ankara'daki mitinge yaklaşık 100 kişiyle katılacaktı. İstanbul'dan gelenlerin treni gecikti. 90'dan fazla kişinin öldüğü patlamadan kurtuldular ancak 13 arkadaşlarını kaybettiler.

Haber Giriş : 11 Ekim 2015 21:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tren geç geldi, kurtuldular
Didem Özel Tümer

Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Ankara'daki Barış yürüyüşüne İstanbul, Adana, Malatya, İzmir ve Diyarbakır gibi illerden yaklaşık 100 kişiyle katılacaktı.

Adana şubesi alana erken geldi. İstanbul'dan gelenlerin treni gecikti. Patlamadan kurtuldular, ancak 13 arkadaşlarını kaybettiler. Sendikacı Hasan Bektaş, "Buna şans denir mi? Şans kelimesini kullanamam. Buruk sevinç bile diyemem" dedi.

Bektaş ile cenazelerini almak için bekleyenlerin bulunduğu Adli Tıp Kurumu önünde konuştuk.

Bektaş patlamanın yaşandığı alanda kendi sendikalarından 40 kadar kişinin olduğunu söyledi. Adana'dan gelenler erken ulaşmış. İstanbul ve İzmir ekipleri yolda, Diyarbakır'dan gelenler alana varmak üzereymiş. Patlama haberini aldıklarında trendeymişler.

Öğretmen eşiyle birlikte öldü

Bektaş, arkadaşları hakkında bilgi istendiğinde "Hangi birini anlatayım bilmem ki?" dedi. Öğretmen eşi Gülcan Karlı Elmascan ile birlikte hayatını kaybeden makinist Yılmaz Elmascan'ı anlattı.

"17 yaşında okulunda eğitim alarak makinist olmuş bir arkadaşımızdı. Adana BTS'de şube yöneticisi olarak çalıştı. Mesleki açıdan da, sendikal mücadele açısından da başarılı bir arkadaşımızdı. Daha bir yıl olmadı evlendiği. 8-9 aylık evliydi. Eşi öğretmendi. Birlikte geldiler, birlikte öldüler."

İş bölümü yapıp arkadaşlarını aradılar

Sendikacı arkadaşları ile birlikte aralarında iş bölümü yapmışlar. Bir kısmı Adli Tıp önünde bekliyor, bir kısmı ise yaralıların bulunduğu hastanelerde.

Bektaş şunları anlattı:

"Treni Gar'a almadılar. Hipodromun orada indik. Ne yapacağımızı bilemedik. Bilgi kirliliği vardı. Öldü denilen arkadaşlarımız sağ, sağ denilenleri ölü bulduk. Devlet her yerde organize oluyor da nasıl bu işte organize olamıyor. Korku salmakta çok başarılılar."

Al Jazeera

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber