Antalya Valisi 179 bin euroluk aracı reddetti

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 27 Eylül 2006 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANTALYA Valisi Alaaddin Yüksel, kendisine yeni bir makam aracı alınmasını kabul etmedi. 179 bin euroluk (yaklaşık 519 bin YTL) Mercedes marka S 305 L aracı reddeden Alaaddin Yüksel, İl Genel Meclisi ve İçişleri Bakanlığı'na konu hakkında bir yazı gönderdi. Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, olayı 'Devlet büyükleri sıklıkla şehrimize geliyor. Bunun için kesinlikle yeni bir makam aracına ihtiyacımız var. Fakat, önceliklerimizin şu an için farklı olduğunu düşünüyorum.

Yeni makam aracına verilecek parayı, Kent İzleme Sistemi için harcanmasını talep ediyorum. Makam aracı yerine teknolojik gelişmeler için yatırım yapmalıyız. Böylece, bir tatil beldesi olan şehrimizde suçlarla savaşımız daha etkili olacaktır. Bu nedenle satın alınması öngörülen mallarda birinci sırada yer alan Mercedes marka S 350 L serisi otomobilin alınmamasını talep ediyorum' diye açıkladı.

ESKİ ARAÇ YAKILMIŞTI

Vali Alaaddin Yüksel'in halen kullandığı Mercedes marka makam otomobil, 1996 yılında Hüsnü Tuğlu'nun valilik yaptığı dönemde alınmıştı. Vali konağına giren kimliği belirsiz kişi veya kişiler, Tuğlu'nun makam aracının teybini çalmış, aracı da ateşe vermişti. Aracın yandığını gören dönemin valisi Hüsnü Tuğlu, pijamalarıyla sokağa fırlamıştı. Gazetelerde yansıyan olay sonrası, valilik için yine Mercedes marka yeni bir otomobil satın alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber