İşadamının okul savaşı

Haber Giriş : 27 Eylül 2006 20:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşadamı Bilal Şahin'in, memleketi Yozgat'ta yaptırdığı iki okul çeşitli nedenlerle kapatılmak isteniyor. Şahin, ?Mücadele edeceğim' diyor...

YİBİTAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Şahin, 1994 yılında memleketi Yozgat'ın Esenli Beldesi'nde adını taşıyan bir ilköğretim okulu ile 1997 yılında lise yaptırdı. 385 öğrencinin öğrenim gördüğü ilköğretim okuluna geçen yıl deprem testi yapıldı. Okulun güçlendirilmesi için 250 bin YTL'lik maliyet çıkarıldı.

BU PARAYI DA VERİRİM

MİLLİ Eğitim, maliyeti yüksek bulduğu için okulun yıkılmasına karar verdi. İşadamı Bilal Şahin başka bir rapora göre okulun 83 bin YTL'lik maliyetle güçlendirilebileceğinin tespit edildiğini belirterek, ?Bodrum katı tamamlanmış okulu müteahhit kaçtığı için yaptırdım. Yıkılmaması için bu parayı da veririm' dedi.

YAPTIRDIĞI çok programlı lisenin de ?öğrenci azlığı' bahanesiyle kapatılmak istendiğini öne süren Bilal Şahin, ?2 yıldır kayıt almadıkları için okulda 42 öğrenci eğitim görüyor. Klasik liseye çevirseler en az 100 öğrenci bulurum. Sadece benim yaptırdığım okullar kapatılmak isteniyor. Tüm imkanlarımı kullanacağım' dedi.

İYİ NİYET YOK

ESENLİ Belde Belediye Başkanı Salih Aplak da okullara yönelik kararların iyi niyetli olmadığını iddia etti. Belde halkıyla bir süre önce Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e gittiklerini anlatan Aplak, ?Sayın Bakan'ın haksızlıkları gidereceğine inanıyoruz. Kişisel meseleler var. Biz cezalandırılıyoruz' diye konuştu.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber