TOKİ'den şehit ailelerine konut

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2006 14:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Torun, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) Adana'nın merkez Yüreğir İlçesi'nde inşa ettireceği 168 konutluk projeden, şehit aileleri, malullerle dul ve yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkı tanındığını bildirdi.

Torun, yaptığı açıklamada, Yüreğir'in Sofulu Beldesi'ne yaptırılacak 168 konutluk "Adana-Yüreğir Alt Gelir Grubu Konut Projesi" başvurularının 2-20 Ekim 2006 tarihleri arasında Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na yapılacağını söyledi.

85'er metrekarelik konutların 2 bin YTL peşin, 220 YTL taksitle 15 yıl vadeyle satılacağını belirten Torun, şehit aileleri, malullerle dul ve yetimlerine de kuraya girmeden konut alma hakkı tanındığını kaydetti.

Şehit aileleri, malullerle dul ve yetimlerinin Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü'nden alacakları "Hak Sahipliği Belgesi" ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na başvurmaları gerektiğini hatırlatan Torun, konut alma hakkı ve konut belirleme kurasının ise Noter huzurunda, belediye ve idare yetkilileri denetiminde 5 Kasım 2006 tarihinde gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber