Çifte liseli cinayetine çifte ömürboyu hapis istemi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Eylül 2006 15:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'da iki lise öğrencisini okul yolunda tabancayla ateş ederek öldüren 17 yaşındaki lise öğrencisi A.A. hakkında iddianame hazırlandı.

Savcılık A.A.'nın, planlayarak iki kişiyi öldürmek suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle yargılanması için 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Lise son sınıf öğrencisi olan A.A. bu yıl cezaevinde girdiği ÖSS'de Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü kazandı.

Samsun'da geçen Mayıs ayında, ?Benim artığımla, benim eskimle çıkıyor? diyen Samsun Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Cihan Semizoğlu ile yanında bulunan arkadaşı 1'inci sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Ahmet Genç'i tabancayla vurarak öldüren 19 Mayıs Lisesi son sınıf öğrencisi A.A. hakkındaki iddianame tamamlanarak dava açıldı. A.A. hakkındaki iddianamede olayda kullandığı silahı halk pazarından tanımadığı bir kişiden aldığı ileri sürülerek, ?Zanlı kız arkadaşı Ş.E.O.'ya aşırı bir tutku ile bağlı olup, cinayeti işlediği gün olay yerine önceden gelip öldürmek amacıyla otomobillerin arkasına saklandı. Ve kız arkadaşıyla daha önceden arkadaşlık ilişkisi bulunan Cihan Semizoğlu'nu bekledi. Ve Semizoğlu'nu tasarlayarak öldürdü. Yanında bulunan Ahmet Genç'i de suçunu gizlemek, yakalanmamak amacıyla öldürdüğü anlaşıldı? denildi. Ve sanığın TCK'nın 82/1 maddesine ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası ile cezalandırılması istemiyle 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Cumhuriyet savcısı iddianamede ayrıca A.A.'nın akli dengesinin yerinde olduğunu ve cezai ehliyetinin bulunduğu da belirtti.

FOTOĞRAFLARINI MİNDERE BASTIRMIŞLAR

Samsun Cezaevinde bir süre kaldıktan sonra güvenlik nedeniyle Ünye M Tipi Cezaevine sevk edilen A.A. ile sevgilisi Ş.E.O.'nun cinayetlerden önce birbirlerine olan aşklarını göstermek için birlikte çektirdikleri fotoğrafları yastık mindere bastırdığı ortaya çıktı. Ş.E.O. doğum günü olan sevgilisi A.A.'ya üzerinde fotoğrafları bulunan bu minderi hediye etti. Hediye edilen minder ile iki sevgilinin birlikte çektirdikleri fotoğraflar ve çok sayıda telefon mesajının da yargılama aşamasında mahkemeye delil olarak verileceğini belirtildi.

Öte yandan lise son sınıf öğrencisi olan A.A. olaydan sonra cezaevinde girdiği üniversite sınavında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü kazandı.

KÖTÜ DEDİKODULAR KATİL YAPTI

Cinayette kullandığı tabanca ile olaydan 11 saat sonra polise teslim olan A.A. ise ifadesinde Cihan Semizoğlu'nun 3 yıl önce 17 yaşındaki kız arkadaşı Ş.E.O ile aynı okula giderken arkadaş olduklarını belirterek, ?Ş. ile 5 ay önce tanıştık ve arkadaş olduk. Ancak Cihan, bizim çıktığımızı duyunca okulda ve arkadaş çevresinde Ş. hakkında kötü konuşmaya başladı. ?Benim artığımla, benim eskimle çıkıyor' diye söyleyip, sürekli kız arkadaşımı görünce rahatsız ediyordu. Bir keresinde de bu yüzden onunla kavga ettik. Olaydan bir gün önce Ş. ile giyimi yüzünden tartışıp ayrılmıştık. Anneme hastaneden sıra almaya giderken Cihan'a rastladım. Bana ?sen yine burada ne arıyorsun' diyerek küfür etti. Ben de o sinir ve öfkeyle tabancayla ateş etmeye başladım. Ancak yanındaki Ahmet'i hiç tanımam ve aramızda da hiç bir olay olmadı? diye ifade vermişti. Savcılığın iddianemesinin ardından davayla ilgili ilk duruşma 17 Kasım tarihinde yapılacak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber