Bakan Şahin'den DEÜ Rektörü'ne tepki!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2006 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı'nın söylediği iddia edilen "Keşke Anadolu Müslüman olmasaydı" yönündeki sözleri nasıl değerlendirdiği sorusu üzerine, "Son derece talihsiz bir beyandır" dedi.

Prof. Dr. Alıcı'nın, hangi dine mensup olduğunu bilmediğini belirterek, başka bir dine mensup olabileceğine işaret eden Şahin, şunları kaydetti:

"Türkiye'de kamu görevlileri herhangi bir göreve getirilirken inancı, eşinin inancı sorulmaz. Belki başka bir dinin mensubu olarak böyle bir değerlendirmede bulunmuştur. Ama bunun, halkının ekseriyeti Müslüman olan bir ülkede söylenmiş olması, kamu vicdanını son derece rahatsız etmiştir. Sanırım Rektör, bu sözünün ne anlama geldiğini kendisi açıklayacaktır. Ben, Türkiye'de böylesine önemli bir görevde bulunan bir kişinin, böyle bir söz etmiş olmasını kabullenemiyorum." Şahin, bir soruya, "Özür dileyip dilememe konusu, kendi bileceği bir iştir.

Ama bu tür görevlere getireceğimiz kişileri seçerken çok dikkatli olunması gerektiği gibi bir durumla karşı karşıyayız" karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber