Başbakan Erdoğan: Sağlıkta görülmemiş adımlar attık

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2006 17:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti hükümetinin sağlık konusunda Cumhuriyet tarihinde görülmemiş adımlar attığını belirterek, "İlaçta KDV'yi yüzde 18'den yüzde 8'e indirdik" dedi.

Erdoğan, Altunizade Dünya Göz Hastanesi'nin resmi açılışı ve iki yeni mobil göz kliniğinin hizmete alınışı nedeniyle düzenlenen törenlere katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da hazır bulunduğu açılışta konuşan Erdoğan, "Sağlık konusunda Cumhuriyet tarihinde görülmemiş adımları attık. İhmaller netcesinde önemli arızalar göstermiş olan sağlık hizmetlerinde doğru şekilde bütün tedbirlerimizi aldık. Bu adımın adı, sağlıkta dönüşüm programıydı. Bu dönüşüm programını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan, geçen 4 yıla yakın zaman içinde sağlık alanında bir çok şeyi değiştirdiklerini belirterek, "Sıkıntıların halledilmesi yönünde önemli mesafeler aldık. Parası olmadığı için hastanelerde rehin kalma dönemi sona ermiştir. Bugün artık acil servislerde vatandaşlarımızın ödeme durumuna, sosyal güvencesine bakılmaksızın muayeneleri ve tedavileri yapılmaktadır. Gerekli her durumda ambulans hizmetleri ücretsiz olarak verilmektedir. Yeşil kartın kapsamını genişlettik. Yeşil kartta sadece tedavi söz konusu iken, dönemimizne artık Yeşil kartlı ilacını da alır hale gelmiştir. İlaçda KDV'yi yüzde 18'den yüzde 8'e indirdik. Bütün vatandaşlarımız istediği hastaneden yararlanabilme şansına kavuştu" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber