Emniyet haberlerdeki görüntüden trafik cezası kesti

- Bursa'da iki gün önce bir düğün konvoyunda seyir halindeyken, havaya ateş açarak, diğer sürücüleri tehlikeye soktuğu belirlenen şüphelinin yakalandığı, trafik kurallarını ihlal eden diğer 16 araç sürücüsüne de idari para cezası kesildiği bildirildi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Ekim 2015 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emniyet haberlerdeki görüntüden trafik cezası kesti

20 Ekim 2015 tarihinde çeşitli televizyon kanallarının akşam haberlerinde; Bursa ilinde bir düğün konvoyunda seyir halinde bulunan bir araç sürücüsünün tabanca ile havaya ateş ettiği ve konvoydaki diğer araçların da trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde şerit değiştirdiği görüntü ve haberleri yer almıştır.

Görüntü ve haberlerin görevlilerimizce incelenmesi sonucunda;

1- Seyir halinde iken tabanca ile havaya ateş eden araç sürücüsü, olayda kullanmış olduğu bir adet oyuncak tabanca ile birlikte yakalanarak hakkında adli işlem başlatılmıştır. Ayrıca Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddeleri gereğince toplam 277 TL idari para cezası uygulanmıştır.

2- Düğün konvoyunda iken trafik kurallarını ihlal eden diğer 16 araç sürücüsü hakkında; Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddeleri gereğince, her bir sürücüye 189 TL idari para cezası tatbik edilmiştir.

3- Trafik kurallarını ihlal eden toplam 17 araç sürücüsünün, sürücü belgeleri geçici olarak geri alınmış ve hastaneye sevk işlemlerine başlanılmıştır.

Her ne sebep ile olursa olsun, kişilerin bu tür davranışları yalnızca kendi hayatlarını değil, başka insanların da hayatlarını tehlikeye atmaktadır. Trafikte can ve mal kaybının önlenmesi amacıyla bu tür davranışlarda bulunanların takibi ve haklarında gerekli yasal işlemlerin uygulanması konusundaki kararlılığımız devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber