Davutoğlu: Türkiye'yi bir özgürlükler ülkesi haline getirdik

Başbakan Davutoğlu, "Sözde değil, özde bir zihniyet değişimi ve buna uygun bir altyapı sağladık. Türkiye'yi bir özgürlükler ülkesi haline getirdik" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2015 16:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davutoğlu: Türkiye'yi bir özgürlükler ülkesi haline getirdik

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ortadoğu Fuar Merkezi'nde işçiler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle yemekte bir araya geldi.

Gittiği her yerde yatırımcılarla, emekçilerle, sivil toplum örgütü temsilcileriyle buluştuğunu belirten Davutoğlu, "Karşımda bir anlamda Türkiye'nin özeti var. Çalışan, kaynak oluşturan, yatırım yapan, üreten bir şehrin temsilcileri var. Üretimin olduğu yerde paylaşım vardır, paylaşımın olduğu yerde refah, huzur vardır" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, "29 Ekim, gelecek hafta perşembe günü Cumhuriyet Bayramımız. 1 Kasım'da da inşallah demokrasi bayramı yapacağız" diye konuştu.

İmzaladığı genelgeyle 30 Kasım Cuma günü kamu personelinin izinli sayıldığını açıklayan Davutoğlu, "Vatandaşlarımız huzur içinde hafta sonu tatilini de birleştirerek sandıkların başına gitsinler, aileleriyle oy verecekleri mekanda hem birkaç gün Cumhuriyetimizin bayramını kutlasınlar hem de demokrasimizin önünü açsınlar" değerlendirmesinde bulundu.

Demokrasiyle özgürlüklerle toplumu güçlendirdiklerini vurgulayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, vatandaşı güçlendirerek vatana hizmet ettiklerini belirtti.

Başbakan Davutoğlu, vatandaşı güçlendirerek ülkenin evlatlarını, kardeşliğini, vatandaşlık bilincini ve bağlarını güçlendirdiklerini, insanı güçlendirerek Türkiye'nin uluslararası itibarını yükselttiklerini kaydetti.

"Sözde değil, özde bir zihniyet değişimi ve buna uygun bir altyapı sağladık. Türkiye'yi bir özgürlükler ülkesi haline getirdik" diyen Davutoğlu, düşünce ve ifade özgürlüğündeki bütün setleri, engelleri, bariyerleri yıktıklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber