'Yoksulluğu bu güzel topraklarda tarihe gömeceğim'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Allah'ın izniyle yoksulluğu bu güzel topraklarda tarihe gömeceğim. Hiçbir aile 'Ben yoksulum' demeyecek" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2015 19:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Yoksulluğu bu güzel topraklarda tarihe gömeceğim'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Allah'ın izniyle yoksulluğu bu güzel topraklarda tarihe gömeceğim. Hiçbir aile 'Ben yoksulum' demeyecek" dedi.

Kılıçdaroğlu, Niğde'nin Çiftlik ilçesinde parti otobüsünün üzerinde yaptığı konuşmada, bütün amacının çiftçinin ektiğinin karşılığını alması, her evde mutluluk, huzur olması, tencerelerin kaynaması olduğunu söyledi.

Bu güzel ülkede hep birlikte kardeşçe yaşanabilmesi için çaba gösterdiğini belirten Kılıçdaroğlu, tam gün eğitim getireceğini ve çocukların sabah okula gidip akşam eve geleceğini, beslenme çantası olmayacağını, öğretmenleriyle yemeklerini hiçbir bedel ödemeden okulda yiyebileceklerini ifade etti.

Çocukların okullarına huzur içinde gidip huzur içinde geleceklerini anlatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye'de hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak. Allah'ın izniyle yoksulluğu bu güzel topraklarda tarihe gömeceğim. Hiçbir aile 'Ben yoksulum' demeyecek. 7 Haziran öncesi ben bunları söylediğimde koro halinde bağırıyorlardı 'kaynağı nereden bulacaksın?' diye. Allah büyük ya 1 Kasım'dan önce seçim bildirgelerini hazırlamışlar. Bizim seçim bildirgemizi kopyalamışlar. Demek ki neymiş, kaynak varmış, en iyi kadrolar CHP'deymiş, Türkiye'yi en iyi CHP yönetirmiş, CHP'liler kul hakkı yemezlermiş."

Ülkede barış ve huzuru getireceğini, kardeş kavgasını bitireceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, dış politikada yanlış yapıldığını ve bugün Türkiye'de 2 milyon 225 bin Suriyeli olduğunu söyledi.

"Sanki bizim çocuklarımız iş buldu, onlara iş bulmaya çalışıyorlar" diyen Kılıçdaroğlu, "Söz veriyorum Ortadoğu batağından Türkiye'yi kurtaracağım. Gençlerimize iş alanı yaratacağız, iş garantili eğitim vereceğiz. Bunların tamamını CHP iktidarında yapacağız. Bunları yapmamı istiyorsanız yetki vereceksiniz" diye konuştu.

Milletin iradesine saygı duyduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Ben milletin iradesine saygılıyım, başımın üstünde taşıyorum, sizden sadece yetki istiyorum. Ben yetkiyi saraydan değil, milletten istiyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu'na, konuşmasının ardından bir çuval patates hediye edildi. Patates çuvalını havaya kaldıran Kılıçdaroğlu, çuvalı öperek çiftçilere teşekkür etti. Kılıçdaroğlu daha sonra barış güvercini uçurdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber