Demirtaş: 1 Kasım'dan sonra yeni sayfa açılacak

Demirtaş, yeniden müzakerelere başlama iradesi görmeleri halinde koşulsuz destek vereceklerini söyledi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 26 Ekim 2015 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Demirtaş: 1 Kasım'dan sonra yeni sayfa açılacak

Mahmut BOZARSLAN / Mehmet KAYAHAN

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, önceki gece Diyarbakır'da işadamları ve ekonomiyle ilgilenen sivil toplum kuruluşları, dün sabah ise kahvaltıda işçilerle bir araya geldi.

Diyarbakır'da konuşmasına "Ben, 'Barış' dediğimizde, 'Ateşkes' dediğimizde, 'Yeniden müzakerelere başlansın' dediğimizde, bunu vatan hainliği, ülkeye ihanet, devletin bölünmesi girişimi olarak görenleri 1 hafta burada yaşamaya davet ediyorum" diyerek başlayan Demirtaş, yeniden müzakerelere başlama iradesi görmeleri halinde koşulsuz destek vereceklerini söyledi. Demirtaş, "Müzakere sürecinde yeniden müzakereye başlama, ateşkes için yeniden bir irade görürsek oy kaybederiz, kaybetmeyiz buna bakmadan destek veririz. Seçime 1 hafta varken bu riski alıyoruz. Seçimden sonra hayli hayli hazır olacağız" ifadesini kullandı.

Demirtaş, 1 Kasım'daki seçimlerden sonra süreçte yeni bir sayfanın açılacağını da dile getirerek, bu konuda çalışma yaptıklarını belirtti. Demirtaş, şöyle konuştu: "1 Kasım'dan sonra Türkiye'nin önüne yeni bir çözüm süreci sayfası açılacaktır, biz buna inanıyoruz, bunun gerçekleşmesi için görüşmelerimiz, çabalarımız var. Toplum bizden barış bekliyorsa, biz de bunu gerçekleştirmek zorundayız. Ya layıkıyla yapacağız ya da yapamayan bırakacak, yapabilen siyasiler gelecektir."

HDP Lideri, son dönemlerde çatışmalara neden olan şehir merkezlerindeki hendek ve barikatları de eleştirdi. Demirtaş, "Halkın direnen her evladının direniş hakkına saygı duyarız. Ancak doğru uygulama, doğru siyaset bizi başarıya götürür. Özerklik gibi, yerinden yönetim gibi son derece demokratik modellerini yanlış pratik ve uygulamalarla yanlış anlatan ve tarihe yanlış aktaran, olumsuz izler bırakacak şekilde ifadelendiren bütün uygulamaları eleştirdiğimizi belirtmek istiyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber