Başbakan'a suikast girişiminde bulunanın avukatına da dava

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 30 Eylül 2006 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Kütahya gezisi sırasında suikast girişiminde bulunan 33 yaşındaki Mustafa Bağdat'ın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti, Bağdat'ın tahliye talebini kabul etmedi. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Mustafa Bağdat'ın avukatı Hatice Burcu Güngör Demir hakkında da gizli duruşmayla ilgili basına açıklama bulunduğu için ayrı bir dava açıldı.

Kütahya'da 12 Eylül 2005 tarihinde meydan gelen olayda Mustafa Bağdat, Linyit İlköğretim Okulu'nda 2005-2006 öğretim yılı açılışı sonrasında otobüse binmek üzere olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a köy ekmeğinin içerisinde sakladığı kuru sıkıdan gerçeğe gerçeğe dönüştürülen tabancayla ateş etmek isterken polisler tarafından yakalanmıştı. Bağdat, olaydan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Kütahya Ağır Ceza Mahkemesi'nde adam öldürmeye teşebbüs suçundan 20 yıla kadar hapis istemiyle 1 yılı aşkın süredir tutuklu olarak yargılanan Mustafa Bağdat, dün sabah jandarmalar tarafından geniş güvenlik önlemleri altında Cezaevinden adliye binasına getirildi.

TAHLİYE TALEBİNE RED

Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Mustafa Bağdat'ın avukatı Hatice Burcu Güngör Demir de katıldı. Mustafa Bağdat'ın kardeşi Ahmet Bağdat, duruşma nedeniyle eşi ve çocuğuyla birlikte Kütahya'ya geldi. Ahmet Bağdat, duruşmanın gizli olması nedeniyle salona giremedi. Kütahya Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, avukat Hatice Burcu Güngör Demir'in Mustafa Bağdat için tahliye talebini kabul etmedi. Heyet, Bağdat'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 17 Kasım 2006 tarihine erteledi.

Mustafa Bağdat'ın duruşmasının ardından avukatı Hatice Burcu Güngör Demir'in sanık olarak yargılandığı duruşması başladı. Avukat Demir hakkında Mustafa Bağdat'ın gizli yapılan duruşması ile ilgili basına açıklamada bulunduğu iddiasıyla 'adli yargıyı etkilemeye teşebbüs' suçundan dava açıldığı belirtildi. Demir'in duruşması da 21 Kasım 2006 tarihine ertelendi. Avukat Hatice Burcu Demir, duruşma sonrası adliye önünde bekleyen gazetecilere açıklamada bulunmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber