Şahin: Elektriğe zam gündemimizde yoktur

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Eylül 2006 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Üreticilerimiz, halkımız bir endişeye kapılmasınlar, elektriğe herhangi bir zam gündemimizde yoktur" dedi.

Başbakanlıktaki makamında soruları yanıtlayan Şahin, basına yansıyan yüzde 23'lük zammın kurum içinde yapılan bir düzenlemenin sonucu olduğunu, dolayısıyla halka yansıyacak bir zammın gündemde olmadığını ifade etti.

"Yapılan memur zammı üzerine memur sendikaları eylemlerine başlayacaklarını belirttiler, siz bu eylemleri nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soru üzerine Şahin, şöyle konuştu:

"Bu yürüyen sendika ve konfederasyon üyeleri önce kendi sendika ve konfederasyonlarına yürüsünler. Çünkü biz hükümet olarak o sendika ve konfederasyonlardan çalışanlarımıza çok daha iyi ücret veriyoruz. Önce onlar kamuda en düşük ücretliye ödenen kadar kendi personeline ücret ödesinler, ondan sonra konuşma hakkına sahip olsunlar."

Bir basın mensubunun "Bu eleştirilerinizi pazarlık masasında iken onlara iletmişmiydiniz, yoksa onlar sertleşince mi böyle söylediniz?" şeklindeki sorusu üzerine Şahin, "Ben onların o yüksek perdeden konuşmaları karşısında çalışanlarına söyledikleri gibi ücret ödeyeceklerini zannediyordum. Sigorta kurumlarından istedim. Bir gördüm ki bir konfederasyon çalışanlarını tamamen asgari ücretten göstermiş, diğerleri de bizim kamuda en düşük ücretliye ödediğimiz maaşın altında ödüyor" diye konuştu.

"Bütçe görüşülürken küçük bir zam artışı söz konusu olabilir mi?" şeklindeki soru üzerine Şahin, bütçenin son derece şeffaf bir bütçe olduğunu, 2007 yılındaki gelirlerin ne olacağını, bunların nerelere harcanacağını daha önceden öngörüldüğünü söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber