Terör yüzünden 30 bin aile Mardin'den göç etti

Mardin 1'inci sıra milletvekili adayı. Miroğlu AKŞAM'a bölgenin siyasi analizini yaptı: 'Terör, çok sayıda asker ve polisin şehit edilmesi, Kürt halkını derinden üzdü. Yalnızca Nusaybin'de 30 bine yakın ailenin göç ettiği söyleniyor' dedi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 29 Ekim 2015 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Terör yüzünden 30 bin aile Mardin'den göç etti

Bülent ŞANLIKAN

Miroğlu, AKŞAM'a Mardinle ilgili olarak şunları söyledi.: Halk aslında bir seçenek ile karşı karşıya. Ya Türkiye'de demokratik sürecin ilerlemenin bir parçası olacak bu bölge ki bunu halk görüyor ya da önüne konulan birtakım maceralara evet diyecek. Ben bu maceralara evet diyeceği kanaatinde değilim.

HALK BARIŞ' DİYOR

Bölgedeki siyasi iklim gittikçe tırmanan terör olayları nedeniyle tersine dönmüş durumda. Barış sürecinin getirdiği nimetleri gördükten sonra HDP'ye süreci daha da ileriye götürmesi için oy veren bölge halkı şimdi bu tercihini gözden geçiriyor. Vatandaşın kullandığı ortak kelime ise 'barış' oldu .Vatandaşların en büyük beklentisi ise GAP Projesi'nin bir an önce bitirilmesi. Tarihi Mezopotamya toprakları projenin devreye tüm unsurlarıyla birlikte girmesiyle Türkiye'nin önemli tarım ambarı olması içten bile değil.

OY PATLAMASI

Halk aslında bir seçenek ile karşı karşıya. Ya Türkiye'de demokratik sürecin ilerlemesinin bir parçası olacak bu bölge, ki bunu halk görüyor yada önüne konulan birtakım maceralara evet diyecek. Ben bu maceralara evet diyeceği kanaatinde değilim. Türkiye'ye aidiyet duygusunun özellikle bu seçimlerde sandığa yansıyacağını düşünüyorum. Örneğin Mardin için hedefimiz buradaki milletvekilli sayısının en az yarısını almaktır. Ciddi bir toparlanma yaşıyoruz. Bir oy patlaması da yaşayabiliriz. Benim şahsen buna dair umudum da var.

TERÖR GÖÇ ETTİRDİ

"Hendek kazmalar, halkı taciz eden eylemler, şiddet terör, çok sayıda askerimizin ve polisimizin şehit edilmesi. Bunlar Kürt halkını çok derinden üzdü. İşin gerçeği. Nusaybin'de başka yerlerde yaklaşık 30 bine yakın ailenin göç ettiği söyleniyor.

AK PARTİ YİNE UMUT

HDP barajı aşamazsa iç savaş çıkar, şeklinde pompalanan o korkunun ben artık HDP'nin işine yaramayacağı kanaatindeyim. Aşiretlerimiz, dini kanaat önderlerimiz, yüzlerini AK Parti'ye dönmüş durumdalar. Ticaret ile uğraşan insanlar sahada daha fazla görünmeye başladılar.

Bu hava bölgede AK Parti'yi bence yeniden umut haline getirdi.

PYD'nin maaşını Esad ödüyor

"PYD bugünkü haliyle Rojava bölgesinde Esad'ın Baas ordusunun bir kolu olarak faaliyet gösteriyor. PYD'de maaşlar Esad tarafından ödeniyor. PYD'nin özerklik ilan ettiği yerlerde özellikle bürokrasinin maaşları tamamen rejim tarafından

ödeniyor. PYD orada aslında etnik arınma da yaptı. Kürtler, Türkmenler ve Araplar göçe zorlandı. Yeni bir Suriye şüphesiz inşa edilecek. Bu durum böyle devam etmeyecek. Burada PYD kendisini garantiye alıyor. Bu garantiyi de Esad'ın ordusunda görüyor."

ÖRGÜT ÖCALAN'I GİZLİYOR

Genç jenerasyona şimdiki PKK hiçbir şekilde Öcalan'ı öğretmiyor. Öcalan'ın 2013 Nevroz manifestosunda söylediği 'Bin yıllık Türk Kürt kardeşliği İslam bayrağı altında' sözlevri çok önemliydi. O manifestodan kimsenin haberi yok.

80 vekile rağmen hayat cehenneme döndü

Vatandaşta müthiş bir yorgunluk var ve bunu hissediyorsunuz. Her sabah belirsizliklerle dolu bir güne kimse uyanmak istemiyor. Bu seçimde barış tahayyülümüzü daha yakın kılacak sonucun çıkacağına inanıyorum. Bu anlamda evet barış yakında. Halkın burada yapacağı tercihe dikkat çekmek gerekir. Halk basit bir şey yapacak. Demokratik hakkını hür iradesiyle kullanacak. Yaşadığı tecrübeleri düşünecek. Bugün önüne konulan tuzakları görecek, anlamaya çalışacak. Burada neden 80 milletvekilline rağmen hayatın bir anda cehenneme döndüğünü sorgulayacak. Sandıkta oy kullanarak bu gidişata dur diyecek. Bunu başardığı zaman şiddetin ve terörün zemini biraz daha biraz daha zayıflayacak.

VATANDAŞ NE DİYOR?

BARIŞTAN BAŞKA ÇARE YOK

Ziver Yılmaz (EMLAKÇI): Emlak sektörü seçimlerden dolayı durgun. Seçimlerden sonra beklentilerimiz var. Savaş olduğu zaman illaki etkisi oluyor. Barış bekliyoruz. Tek çözüm barış. Başka çözüm yok.

Halk korkuyu atıyor

- Yusuf Kahraman - AK Parti Kızıltepe İlçe Başkan Yardımcısı. 7 Haziran seçimlerinden önce halk çok tehdit edildi. 1 Kasım seçimlerinde halk o korkuyu üzerinden atmaya başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber