Erdoğan'sız Türkiye için toplandılar

HDP'nin seçim stratejisi ABD Başkonsolosluğu'nda belirlendi. Hürriyet, Zaman, Radikal, Bugün, Cumhuriyet ve Sözcü gazetelerinin de katıldığı toplantıda 'Erdoğan'sız Türkiye' hedeflendi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 30 Ekim 2015 08:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan'sız Türkiye için toplandılar

HDP'nin seçim stratejisinin ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nda yapılan toplantıyla belirlendiği ortaya çıktı. Toplantıya, paralel ve Doğan medyanın yanı sıra Cumhuriyet ve Sözcü'nün temsilcileri de katılarak, HDP'nin seçimde izleyeceği yol haritası çizildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün 24 TV'de HDP ile ilgili önemli bilgileri kamuoyuyla paylaştı.

GAZETECİLER KATILDI

Erdoğan, Obama'nın seçim stratejisini yürüten Benenson Strategy Group'un temsilcilerinin HDP'nin seçim çalışmalarını yürüttüklerini, İstanbul'da belli bir medya grubu üyeleriyle toplantıları yaptıklarını açıklamıştı. Bu toplantının ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nda Mart 2015'te yapıldığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre başkonsolosluktaki toplantıya başkonsolos katılmadı. Bu toplantıya Benenson Strategy Group'un iki temsilcisi, Hürriyet, Radikal, CNN Türk, Zaman, Bugün, Sözcü ve Cumhuriyet'ten birer temsilci katıldı.

SÜREKLİ YALAN

Benenson Strategy Group'un temsilcisinin, "Bir yalanı sürekli tekrarlayarak ve inanarak söylersen o yalana herkes inanır" dediği ve bu strateji doğrultusunda özetle; "Gülen ve Doğan medyasında sürekli HDP ve PKK ayrı yapılardır haberleri yapılmalı" kararı alındığı belirtildi.

HEDEF: ERDOĞAN'SIZ TÜRKİYE

HDP'nin seçim propagandasının "Erdoğan'sız bir Türkiye" üzerine oturtulması stratejisi üzerinde şekillenen toplantıda, "Kampanya sırasında bombalı eylemler ve ölümlerin de olabileceği, bunun kampanyada kullanılabileceği" ifade ediliyor. Toplantıda Benenson Strategy Group temsilcilerinin Paralel-Doğan medya ile Cumhuriyet ve Sözcü gazetelerinin temsilcilerinden bazı taleplerde bulunduğu ifade edildi. Buna göre, PKK hakkında nötr, HDP hakkında ise lehte haber yapılması istendi.

II. Hudson vakası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla ortaya çıkan 'ABD Başkanı Obama'nın danışmanları ve HDP'li yöneticilerin Türkiye'de patlayacak bombalar üzerinden seçim kampanyası yapması', akıllara Türkiye üzerine felaket senaryolarının yapıldığı Hudson planını getirdi.

ABD'deki Hudson Enstitüsü'nde 13 Haziran 2007'de yapılan 'Türkiye üzerine karanlık senaryolar' başlıklı toplantında, Türkiye'de bir yüksek yargı başkanı suikaste uğraması, İstanbul'da 50 kişinin öldürülmesi ve PKK'nın üstlenmesi, arkasından da Türk ordusunun Kuzey Irak'a girmesi planlanmıştı.

Aynı süreçte Türkiye'de Danıştay suikasti yaşanmış, Ankara'da bombalar patlamış ve olayı PKK üstlenmişti. Senaryoya katılan Zeyno Baran "Türkiye'de darbe olma ihtimali yüzde 50-50" demiş ve Genelkurmay'da 27 Nisan'da e-bildiri yayınlanmış, Ayışığı ve Sarıkız darbe planları ortaya çıkmıştı. Bu defa ABD Başkanı Barack Obama'nın danışmanları ve HDP'liler arasında yapılan görüşmede, "Bombalı eylemler ve ölümlerin de olabileceği, bunun kampanyada kullanılabileceği" söylenmesi, Diyarbakır, Suruç ve Ankara patlamalarının HDP tarafından seçim kampanyasında kullanması da dikkat çekti.

MHP'YE SEMPATİ

Bu toplantıda ele alınan bir başka konunun ise seçim hükümetine giren ve ardından istifa eden iki HDP'li bakan konusu oldu. HDP'li bakanlar örnek gösterilerek "AK Parti-HDP kolkola" imajı oluşturulması ve böylece de AK Parti oylarının MHP'ye gitmesi için çalışmaların yürütülmesi yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber