Kemal Burkay: Kürtler PKK'dan kurtulmalı

Kürt toplumunun PKK gibi bir yanlıştan kurtulması gerektiğini söyleyen eski HAK-PAR Genel Başkanı Kemal Burkay, "PKK silah bıraksın. PKK zarardan başka bir şey vermiyor" dedi.

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 30 Ekim 2015 09:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kemal Burkay: Kürtler PKK'dan kurtulmalı

Eski Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Kemal Burkay, PKK'nın Kürt siyaseti adına büyük bir yanlış olduğunu vurgulayarak, "PKK gibi bir yanlıştan Kürt toplumunun kurtulması gerekiyor. PKK, Kürtleri kurtaracağım diye ortaya çıktı ama şimdi ise Kürtler 'ondan nasıl kurtulacağız' diyor" ifadesini kullandı.

Burkay, yaptığı açıklamada, PKK'nın çatışmalarından en büyük zararı Kürtlerin gördüğüne dikkati çekerek, örgütün ateşkes yerine doğrudan silahı bırakması gerektiğini söyledi.

"PKK gibi bir yanlıştan Kürt toplumunun kurtulması gerekiyor. PKK, Kürtleri kurtaracağım diye ortaya çıktı ama şimdi ise Kürtler 'ondan nasıl kurtulacağız' diyor" değerlendirmesinde bulunan Burkay, Türkiye'nin sorunlarının, toplumu oluşturan bütün bileşenler tarafından ortak akıl ile çözülmesi gerektiğini dile getirdi.

Burkay, bugünün koşullarında şiddetin artık çözüm getirmeyeceğini, işleri daha da çıkılmaz bir hale getirdiğini aktararak, şöyle konuştu:

"Siyasetin bütün aktörlerine sağduyu lazım. Şiddeti durduralım. PKK silah bıraksın. Bunu hep söylüyoruz, ateşkes değil silah bıraksın. PKK'nın silahları zarardan başka bir şey vermiyor. Bundan en çok Kürtler etkileniyor."

Örgütün, HDP dışındaki diğer Kürt siyasi hareketlerine yaşam hakkı tanımadığının altını çizen Burkay, "PKK'nın kendisinin dışında başka bir ses istemediği öteden beri biliniyor. Kurulduğu günden beri böyle bir politikası var. Kendisi dışındaki bütün Kürt örgütlerini yok etmek istiyor" diye konuştu.

"HDP, İRADESİNİ ÖRGÜTE KAPTIRDI"

Kemal Burkay, PKK ve HDP'nin aynı blokta yer aldığını vurgulayarak, bu oluşumun çatı örgütünün de KCK olduğunu belirtti. Bu blokun bir merkezden yönetilmediğini anlatan Burkay, "PKK, HDP ve KCK olarak gördüğümüz blok bir bütün değil ve bir merkezden de yönetilmiyor. İçlerinde birçok el var. Bana sorarsanız yedi kocalı Hürmüz" dedi.

Ankara Garı önündeki bombalı saldırıya da değinen Burkay, Suruç'taki saldırı ile Ankara'daki patlamayı "iç çatışma çıkarmak isteyenlerin provokasyonu" olarak nitelendirerek, benzer senaryoların geçmiş yıllarda da sahneye konulduğunu aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber