Erdoğan: Bu akşam sınırda canlı bomba yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu akşam Suriye sınırında canlı bombaların 7 kiloluk TNT'lerle yakalandığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca konuk olduğu programda, 1 Kasım öncesi seçmene önemli çağrılarda da bulundu.

Haber Giriş : 31 Ekim 2015 08:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan: Bu akşam sınırda canlı bomba yakalandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, A Haber-ATV ortak yayınında gündeme ilişkin merak edilen konu başlıklarına dair merak edilen soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

"1 Kasım Pazar günü önemli bir seçime gidiyor Türkiye. Koalisyonun gerçekleştirilmemesi ve daha sonra konuşulanların dışa vurulması hoş şeyler değildi.

Ankara'daki saldırıyı sadece DAEŞ'e dayayarak, PKK'yı korumak istediler. Bu da PKK'nın siyasi uzantısı partiye yaradı. Saldırıların dış güdümlü olduğu açık.

HDP'nin yalan kampanyası

ABD'den gelen kampanya ekibi HDP'ye 'yalanı ve iftirayı uzatın' dedi. İstanbul'da büyük bir katılımlı toplantı gerçekleştirdiler. Bunlarda yalan çok rahat konuşuluyor. Anadolu'daki kardeşim de buna inanıyor. Doğu'daki yatırımlarda AB'nin desteği yok.

Ankara'daki saldırı 1 Kasım seçim sürecinin ertelenmesine yönelik bir adımdır. Bunu Başsavcılık açıkladı. Kim bilir dosyalar açıldıkça nerelere varılacak. Tweet atanlardan birinin babası Suruç'ta Belediye Başkan Yardımcısı. HDP'ye benzeri saldırılar gelirse soru işaretleri uyanmalı. Çünkü seçim kampanyalarını böyle yürütüyorlar.

Ankara Garı'ndaki olay kolektif bir terör eylemidir. İstedikleri gibi tecelli etmedi, milletimiz çok açık gördü. 102 vatandaşımız yaşamını yitirdi.

Esnaftan haraç alıyorlar. Bunlar bu ülkede barıştan bahsediyor. Bu şekilde davrananların barışı ağzına almaya hakları var mı? Batı'da barış diyorlar Doğu'da ise terörle hareket ediyorlar.

"Dini kisveleri kalmadı"

Paralel yapı ve PKK ilişkisi açık ortada. Paralel yapının dini hassasiyetleri kalmadı. Bunların tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ise ihanettir. Bu örgütün tanımı budur. Himmet adı altında söğüşlüyorlar. Bunlar mefaatlerinin gereği neyse, onu yaparken acımasız yapıyorlar. Bunlarda dini kisve kalmadı.

İpek-Koca Grubu'na kayyum atanması noktasında bir araya gelmeyenler orada buluştu. Bunların maksadı farklı. Koza-İpek'in patronu kaçtı gitti. Neden kaçıyorsun?

Ne yazık ki Paralel Yapı, devletin içerisine sızmış virüs gibi. İstihbaratta da var, emniyet istihbarat, milli istihbarat, öbür tarafta emniyet teşkilatı, öbür tarafta Silahlı Kuvvetlerimiz. Bütün bu yerlerin hepsinde bunlar var. Buralardan çok ciddi iletişim sağlamaya devam ediyorlar. Bakanlıkların içerisinde hemen hemen hepsinde var. Bunları A'den Z'ye temizlemek mümkün değil. Her şeyden önce bir defa 657 değiştirilmediği sürece bu iş çözülmez. 657, yani Memurun Muhakemat Kanunu değiştiği andan itibaren burada farklı bir sistem oturtulabilir.

Tutuklu gazeteci sayısı sadece 7. Ama uluslararası rapor yayınlayanlar yalanlarıyla bizi bölmek istiyor. Paralel yapı, devletin içine sızmış virüs gibi. Yasal düzenlemelerle bunlara müdahale edeceğiz. ABD'den okullarına ciddi para alıyorlar.

"Başka ülkeler ise 'bırak ölsün' diyor"

Avrupa, mülteci krizinde adeta kıyameti kopardı. Türkiye'nin yaptıkları ise kıyaslanamaz. Sadece İstanbul'da 500 bine yakın mülteci var. Sadece denizde 60 bini aşkın mülteci kurtardık. Başka ülkeler ise 'bırak ölsün' diyor. Nabucco'da AB üzerine düşeni yapmadı.

Katilin savunucusu durumuna düşmek, onu kırmızı halıyla karşılamak diplomaside hoş değil. Suriye'de bir kurtuluş savaşı mücadelesi var. Onlar Suriye'nin şanlı direnişçileridir, kimse onlara terörist diyemez.

Silahlar bırakıldığı, gömüldüğü zaman operasyonlar durur. Bunun devamında kararlıyız, durmak yok. Seçimin sonucu ne olursa olsun, bu süreç devam edeceğiz.

Dağ'da Kürt insanı değil 2 bini aşkın terörist öldürüldü. Dağ'dakilere sesleniyorum: Kürt kardeşlerimizin bu ülkeye sadakatini biliyorum ama teröristlerin de ülkemi bölme gayretini biliyorum.

Koltuklar üzerinden algı operasyonu

Biz geldiğimizde bu koltuklar çürümeye yüz tutmuştu. Biz orjinal şekline dönüştürdük. Hilal vardı biz ilave etmedik.

Yasin Börü'ye yaptıkları açık bir vicdansızlık. Kürt kardeşlerim oyuna sahip çıkmalı. Eğer istikrar istiyorsak, oyumuzu nereye vereceğimizi bilmemiz gerekiyor.

Ne iç savaşı? Buna cesaret eden varsa ortaya çıkar ve gereken cevabı alır. Biz kefenimizi giyerek yol çıktık. Bedelini çok ağır öderler. Cici çocuk olarak programlar yapıyorlar, bazen saz bazen caz veriyorlar. 50 vatandaş öldürülüyor faili ortada. Dürüst ol, Kandil'den ahkam kesme? Sen kimsin haddini bil. Katliam peşindesiniz.

Teröristler, alçaktır ve haindir. Benim Kürt kardeşim ayrıdır. Bunların tek besin kaynağı kan ve kaos.

İşte bakın bugün gene bu akşam Suriye tarafına kaçarken yakalananlar var, canlı bomba. Üzerlerinde 7 kilo TNT. Bunlarla beraber yakalandılar. Kim bilir nerede yapacaklardı, seçim öncesi. Bunları biz yakından takip ediyoruz.

Bu ülkede aydın geçinen karanlıklar var. O bölge, bu bölge diye hesaplara girişiyorlar. Buna müsaade etmeyeceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber