Kredi derecelendirme kuruluşlarından seçim yorumları

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Moody's ve JCR 1 Kasım seçimlerini değerlendirdi. Moody's, siyasi belirsizliğin azaldığını belirtirken, JCR hükümetin yeni politikalarının izleneceğini belirtti.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 02 Kasım 2015 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kredi derecelendirme kuruluşlarından seçim yorumları

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, 1 Kasım seçimlerine yönelik açıklamalar yaptı. 4 Kasım'da Türkiye'ye yönelik bir konferans gerçekleştirecek olan kredi kurumu, "Seçim sonuçları kısa vadede siyasi belirsizliği azaltıyor" dedi.

JEOPOLİTİK RİSK VURGUSU

Moody's'ten yapılan açıklamada, "Ancak kredi notuna etkisi, yeni hükümetin düşük büyüme, yüksek enflasyon ve oynak sermaye hareketlerine karşı nasıl bir politikası belirleyeceğine bağlı olacak. AK Parti'nin çoğunluğu kazanması siyasi belirsizliği azaltmasına rağmen bankalar gelişmekte olan ülkelere yönelik riskten uzak duruş ve yüksek jeopolitik risklerle karşı karşıya" ifadelerine yer verildi. AKP'yi tek başına iktidara taşıyan seçim sonuçlarının ardından Japonya merkezli kredi derecelendirme kuruluşu JCR tarafından yapılan değerlendirmede şunlar belirtildi:

POLİTİKALAR İZLENECEK

Türkiye'deki seçimlerin kredi notuna etkisi sınırlı, yeni hükümetin politikaları izlenecek. Siyasi belirsizliğin hafiflemesi Türkiye için olumlu; siyasi ve sosyal istikrarın orta vadede güçlendirilmesi, yapısal reformların hayata geçirilmesi gerekiyor. JCR Türkiye'nin kredi notunu "durağan" görünüm ile BBB- düzeyinde derecelendiriyor.

ASH: KISA VADEDE TEPKİLER OLUMLU

Japon banka Nomura'nın Gelişen Ülkeler Birimi Başkanı Tim Ash, seçimlerin piyasalara etkisini değerlendirdi.

Ash, piyasalar için seçim sonuçlarının kısa vadede olumlu etkisinin olacağını ifade etti.

Ash, "Kısa vadede piyasa olumlu tepki verecektir. Şu anda Türkiye'yi kimin yöneteceği konusundaki belirsizlik geçti. Ancak piyasalardaki ralliden sonra yatırımcıların aklına bir takım soru işaretleri takılmaya devam edecek. Birincisi yeni kabine, Babacan ve Şimşek kabine de olacak mı? İkincisi, AK Parti hükümeti, Kürt sorunuyla nasıl ilerleyecek. Üçüncü önemli soru ise Türkiye, sınır komşusu Suriye ile ilişkilerinde ve Suriye krizinde nasıl bir süreç izleyecek?" dedi.

Ash, geçtiği notta seçim sonuçlarının kredi notları üzerindeki etkisini de değerlendirdi ve şu yorumu yaptı:

"Moody's Baa3 negatif, Fitch BBB- negatif'te notları tutuyor. Moody's, hala yeni ekonomi politikaları ekibini görme konusunda hevesli ve Babacan ve Şimşek'in dönme ya da görevde kalma olasılığını izliyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber