Köylüler kanalizasyon sorunu nedeniyle sandığa gitmedi

Oyuklu köylüleri kanalizasyon sorunu nedeniyle sandığa gitmedi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Kasım 2015 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Köylüler kanalizasyon sorunu nedeniyle sandığa gitmedi

DİYARBAKIR'ın Lice ilçesine bağlı Hz. Ebubekir'in soyundan gelen insanların yaşadığı köy olarak bilinen Oyuklu köyündeki 661 seçmen, köydeki kanalizyasyon sorunu çözülmediği gerekçesiyle oy kullanmadı. Sandıklara sadece 2 görevlinin oy attığını söyleyen muhtar İbrahim Savaş, köylerindeki kanalizyasyon ve sağlık evi sorunu çözülünceye kadar bundan sonra hiçbir seçimde oy kullanmayacaklarını söyledi.

Lice ilçesine 32 kilometre uzaklıkta bulunan 2 bin nüfuslu ve 661 seçmeni olan Oyuklu köyü sakinleri, 1 Kasım seçimlerini boykot ederek sandığa gitmedi. Daha önceki seçimlerde Ak Parti'nin birinci parti olduğu köyde, hizmetlerin belediyelere devredilmesi ile 7 Haziran'da HDP'nin birinci parti çıktığını söyleyen köy muhtarı İbrahim Savaş, "2014'e kadar İl Özel İdaresi sonrasında ise belediyenin köyümüzdeki başta kanalizyasyon sorunu olmak üzere sorunlarını çözmek için verdikleri sözlerini tutmaması üzerine 1 Kasım seçimlerini boykot kararı aldık. Biz bize verilen hizmete göre oylarımızı kullanacağımızı söyledik. Ama siyasetçiler buna inanmadı ve araya bir sürü siyasetçi girmesine rağmen biz sandığı protesto edip oyları kullanmadık" dedi.

Oyuklu köyü muhtarı Savaş, verdikleri oyun hizmet karşılığı olduğunu ve hizmet almadıkları sürece hiçbir seçimde oy kullanmayacaklarını ve bundan sonraki seçimleri de boykot edeceklerini ifade ederek, "Bundan sonra hiçbir siyasetçi bizim köye gelmesin. Dün köyde kurulan 1056 ve 1057 nolu sandıkları boykot ederek oy kullanmadık. Köyümüzün kanalizyasyonu açıkta akıyor ve sağlık evi için ihale yapılmasına rağmen gereği yapılmadı. Biz de bundan sonra hizmet alana kadar oy kullanmayacağız "diye konuştu.

Lice ilçe seçim kurulu yetkilileri, Oyuklu köyünde 2 sandık kurulduğunu ve köylülerin seçimi boykot etmesi nedeniyle sandıklarda görevli 2 kişinin sadece oy kullandığını doğruladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber