İpek'in avukatından kayyum kararına itiraz

Akın İpek'in avukatı, kayyum kararına itirazda bulundu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2015 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İpek'in avukatından kayyum kararına itiraz

İş adamı Akın İpek'in avukatları, Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanması kararına itirazda bulundu.

Akın'ın avukatı Hakan Yıldız, AA muhabirine, karara itirazda bulunduklarını ancak daha fazla bilgi veremeyeceklerini söyledi.

Edinilen bilgiye göre, itiraz başvurusunda şirketlerin hesaplarında usulsüzlük bulunmadığı ve kayyum atanmasının mevzuata uygun yapılmadığı savunuldu.

Ankara 5. Sulh Ceza Hakimi Yunus Süer, 26 Ekim 2015'te, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebiyle Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına karar vermişti.

Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) "Şirket yönetimi için kayyum tayini" başlıklı 133. maddesi kapsamında verilen kararda, "Başsavcılığın talebi kabul edilerek, şirketlere, yönetim organının yetkilerinin tümüyle devredildiği kayyumlar atanması ve yeni yönetim kurulunun atanan kayyumlarca oluşturulması yönünde karar verilmiştir" ifadesine yer verilmişti.

CMK uyarınca itirazı önce kayyum kararını veren hakim değerlendirecek. Hakim, itirazı yerinde görürse kararını düzeltecek, görmezse en çok 3 gün içinde itirazı incelemeye yetkili Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliğine gönderecek.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Koza İpek Holding'in Fetullahçı Terör Örgütü'ne destek sağladığı iddialarına ilişkin soruşturma başlatmıştı.

Soruşturmanın şüphelileri arasında bulunan Akın İpek hakkında başsavcılığın talebiyle "yokluğunda tutuklama" kararı çıkarılmıştı.

Başsavcılığın soruşturmaya ilişkin geçen hafta yaptığı yazılı açıklamada, "İlgili holdingin ve bağlı şirketlerin bilgisayarlarında yüzlerce sayfa himmet tablolarının yer aldığı, şirket binalarında 'himmet' adı altında toplanan altınların bulunduğu, toplanan himmetleri, altın üretiminden kazanılmış gibi göstererek, paravan şirketler aracılığıyla akladıkları ve kendilerine ait vakıflara aktardıkları, bu şekilde tüm şüphelilerin fikir ve eylem birliği içinde Fetullahçı Terör Örgütü'ne finansal kaynak sağladıkları yönünde bilgi ve belgelerin bulunduğu saptanmıştır" değerlendirmesinde bulunulmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber