İstanbul Üniversitesi önünde eylem

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2006 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aralarında üniversite ile ilişiği kesilenlerin de bulunduğu bir grup öğrenci, İstanbul Üniversitesinin (İÜ) Beyazıt'ta bulunan merkez yerleşkesi önünde oturma eylemi yaptı.

Eğitim-Sen İstanbul 6 No'lu Üniversiteler Şubesi üyeleri ile bir grup öğrenci, İstanbul Üniversitesinin 2006-2007 eğitim öğretim yılına başlaması nedeniyle üniversitenin merkez yerleşkesi önünde basın açıklaması yaptı.

Eğitim-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Mübeccel Karabat, İstanbul Üniversitesinin yaşanan problemlerinin birikerek devam ettiğini ileri sürerek, üniversitelere ilişkin en temel problemin özerklik olduğunu, üniversitelerin toplumsal ve kamusal sorumluluklarının tamamen erozyona uğradığını kaydetti.

Öğrenciler adına yapılan açıklamada da son dönemlerde İstanbul Üniversitesinin adının sık sık soruşturmalarla ve cezalarla anılmaya başladığı ileri sürüldü.

OTURMA EYLEMİ

Daha sonra aralarında İstanbul Üniversitesinden ilişiği kesilenlerin de bulunduğu öğrencilerden oluşan grup, ellerindeki "Soruşturmalar geri çekilsin.

Eğitim hakkımız engellenemez" yazılı pankartı giriş kapısı demirlerine astı.

Grup, üniversitenin önünde sembolik bir çadır kurarak oturma eylemine başladı.

Öğrencilerin astığı pankartın üniversitenin özel güvenlik görevlilerince indirilmek istenmesi üzerine arbede yaşandı. Bu duruma çevik kuvvet polisleri son verdi.

Oturma eylemine devam eden gruba yaklaşık 1 saatin sonunda güvenlik güçleri müdahale etti. Gruptakileri bulundukları yerden kaldıran ve uzaklaştıran güvenlik güçleri çadıra ve pankarta el koydu.

Güvenlik güçlerini sloganlarla protesto eden öğrenciler, müdahalenin hemen ardından yine aynı yere dönerek oturma eylemini yarım saat daha sürdürdükten sonra dağıldılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber