YÖK protestocusu 14 öğrenci tutuklandı

Haber Giriş : 16 Mart 2004 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK protestocusu 14 öğrenci tutuklandı

Ankara'da 13 Mart'ta YÖK karşıtı eylem yapan ve çıkan olaylar sonrasında gözaltına alınan 67 öğrenciden 13'ü tutuklandı.

Kendilerini "13 Mart İnisayitifi" olarak adlandıran ve geçtiğimiz Cumartesi günü düzenledikleri eylemde Başkent polisiyle çatışan YÖK karşıtı öğrencilerden 13'ü tutuklandı. Kızılay'da başlayan eylem sonrasında Kolej Kavşağı'ndan Dikimevi Postanesi'ne kadar tüm ara sokaklarda ortalığı yakıp yıkan ve gördükleri tüm resmi araçları parçalayan öğrencilerden 67'si gözaltına alınmıştı. Emniyetteki sorgularının ardından bugün savcılığa çıkarılan öğrencilerden 41'i Basın Savcısı Kürşat Kayral'a ifade verdi. Savcı Kayral, öğrencileri "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet, devlet malına zarar verme ve devletin resmi güvenlik güçlerine mukavemet suçlarından" tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Mahkemesi'ne sevk etti. Mahkemeye sevk edilen 41 öğrenciden 13'ü tutuklandı.

Mahkeme sırasında arkadaşlarını desteklemeye gelen ve savcılık soruşturması ardından serbest bırakılan bir grup öğrenci de Ankara Adliyesi önünde sloganlar atarak sonucu bekledi. Arkadaşlarının, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı otobüslerle cezaevine götürülüşünü alkışlarla protesto eden öğrenciler daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber