Davutoğlu: Kriz ve bakan çıkarmada basınımız mahir

Başbakan, kabineye yönelik isim krizi olduğuna dair iddialara, "Basınımız kriz ve bakan çıkarmak konusunda bayağı mahir" yanıtını verdi. Davutoğlu, Türkmen bölgelerinin bombalanmasına da tepki gösterdi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Kasım 2015 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davutoğlu: Kriz ve bakan çıkarmada basınımız mahir

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile arasında yeni kabinedeki bazı isimler nedeniyle kriz yaşadıkları iddiasını yalanlayarak, "Her zaman çok sağlıklı bir iletişimimiz var" yanıtını verdi. Bakanlar Kurulu'nun en kısa sürede açıklanacağını söyleyen Davutoğlu, Suriye'deki Türkmen bölgelerin Rus uçaklarının desteklediği Suriye rejimi güçleri tarafından bombalanmasına da sert tepki gösterdi. Cuma namazını İHL Hacı Durali Akan Camii'nde kıldıktan sonra Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni gezen Başbakan, okul çıkışında soruları yanıtlarken şunları söyledi:

BENİM BİLMEDİĞİM KRİZLER: (Cumhurbaşkanı ile kabine krizi iddiası) Valla bizim basınımız kriz çıkarmak ve bakan çıkarmak konusunda bayağı mahir. Benim bilmediğim krizleri, benim bilmediğim bakan isimlerini de ortaya atabiliyorlar. Tabii her türlü yorum bu anlamda yapılabilir ama Cumhurbaşkanlığı makamı ile Başbakanlık makamı arasında her zaman Cumhurbaşkanımızla da benim aramda her zaman çok sağlıklı bir iletişim olmuştur... İnşallah Cumhurbaşkanımız Ankara'ya intikal ettiğinde, her zaman olduğu gibi Bakanlar Kurulu'nu en kısa sürede açıklayacağız. Dediğim gibi gazeteleri okuduğumda, bazı haberleri dinlediğimde ben de hayret ediyorum. Ne kadar çabuk bakanlar tayin edilirmiş ve ne çabuk kriz çıkarılırmış. İnşallah en kısa zamanda Bakanlar Kurulu'nu açıklarız.

SİVİLLERE DÖNÜK SALDIRIDIR: (Türkmen bölgesine saldırı): Son günlerde özellikle Bayır Bucak bölgesinde Suriye halkına genelde, ama özelde de Türkmen kardeşlerimize dönük olarak çok yoğun bir saldırı söz konusu. Dün bütün gece boyunca, askeri, istihbari ve diplomatik birimlerimizle değerlendirmeler yaptık. Bu saldırı dahi Suriye rejiminin ne kadar kanlı ve barbar olduğunu ortaya çıkarmıştır. Tamamıyla sivillere dönük bir saldırıdır ve Rus uçaklarının katıldığı bilgisi de söz konusu.

RUS BÜYÜKELÇİ ÇAĞIRILDI: Onun için dün gece dışişleri Bakanımıza, Rus Büyükelçisi'nin çağrılarak bu konuda gerekli bilgilendirme için gerekli girişimlerde bulunulması talimatı verdim. Gece Rusya Büyükelçisi de bakanlığımıza çağrıldı.

Kendilerine de çok açık ifadeyle eğer Rus Hava Kuvvetleri veya Rusya'nın askeri bir mevcudiyeti DAEŞ'e karşı mücadele edecekse bunu DAEŞ'e karşı yapmalıdır.

Ama Türkiye'nin sınır boylarında sivil halka karşı katliam maiyetinde ve misket bombaları da atacak şekilde eğer sivil halk Türkiye'ye yöneltilip ve eğer yeni bir mülteci akını ortaya çıkarsa bundan bu konuda katkıda bulunan herkes sorumludur. Suriye rejimini bir kez daha uyarıyoruz.

KÖY KÖY TAKİPTEYİZ: Biraz önce de Bayır Bucak bölgesinden doktorlarla bizzat görüştüm. Usame el Avlak Hastanesi'nde şu anda 40 yaralı Türkmen mevcut. Köy köy meselenin takibindeyiz. Rusya tarafı da bu anlamda Türkiye'nin hassasiyeti olan köylerin bildirilmesi konusunda da bir görüşme oldu. Birincisi, sivil halka karşı yapılan her türlü saldırıya karşıyız. İkincisi, sınırı boylarımızda yeni mülteci dalgası oluşturacak saldırılara zaten karşıyız. Üçüncüsü de Bayır Bucak Türkmenleri de diğer Suriyeliler gibi asırlardır orada yaşamış kardeşlerimizdir. Onlara dönük bu barbarca saldırıyı en şiddetli şekilde kınıyoruz. Ve bu konuda da herkesi duyarlı davranmaya bir kez daha davet ediyoruz.Teröre karşı mücadele veriyoruz iddiasıyla oradaki Türkmen, Arap, Kürt kardeşlerimize dönük katliamları da kimse meşru kılamaz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber