Kişiye özel SAT eğitimi

Eski SAT subayları Ali Türkşen ve Levent Bektaş, iş dünyasının monotonluğundan sıyrılmak isteyenlere özel dersler veriyor. Amaçları, hayatın tekdüzeliğine sıkışıp kalanları heyecan dolu bir yolculuğa davet etmek...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Kasım 2015 10:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kişiye özel SAT eğitimi

GÖKHAN KARAKAŞ İstanbul

Yargılandıkları Balyoz ve Poyrazköy davalarından beraat ettikten sonra sivil hayata başlayan iki ünlü SAT subayı emekli Kurmay Albay Ali Türkşen ve emekli Binbaşı Levent Bektaş yelken eğitimi, takım ruhu, zor durumda karar alma ve macera etkinliklerine katılmak isteyenleri doğanın ortasında terletmeye hazırlanıyor.

'Sınırları zorlarım'

Dünyanın en zor askeri eğitimini alarak hem psikolojik hem fiziksel olarak insan sınırlarını zorlayan 'Cehennem Haftası' denilen aşamayı atlatarak SAT subayı olan Ali Türkşen ve Levent Bektaş, birlikte kurdukları LB Atak Akademi'de iş dünyasının monotonluğundan sıyrılmak isteyenlere özel dersler veriyor. Atak Akademi'ye gelenlere yelken ve deniz eğitiminin yanı sıra zor şartlarla mücadele, doğada hayatta kalma, takım ruhu, liderlik, krizde karar verme, ekip arkadaşını bırakmama gibi psikolojik eğitimler veren ikili, hayatın tekdüzeliğine sıkışıp kalanları heyecana davet ediyor. Kemerburgaz'daki Kurt Kemeri ormanlarında 10 bin dönüm arazi üzerine kurulan ve birbirinden zorlu 11 parkura sahip Forestanbul'da psikolojik ve beden eğitimlerini veren ikili, isteyenlere yüksek atış gücüne sahip silahların siviller için geliştirilen modelleriyle gösteri yapıyor. Sık ağaçlarla çevrili alanda yönünü kaybeden ve gruptan ayrılarak kaybolan bir kişinin tek başına hayatta kalması için taktikleri de derslerde gösteren ikili, yüksekten düşme korkusunun yenilmesi için de güvenli eğitimler veriyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın en gözde birliğinin ünlü isimleri cezaevinde kaldıkları süreçte planladıkları eğitim programı için zorlu doğa koşullarını seçiyor. 1993'te uyuşturucu yüklü Lucky-S gemisini ele geçiren ve 1996'da Kardak kayalıklarına Yunan birliklerine ve gelişmiş radarlarına yakalanmadan çıkan timin komutanı emekli Kurmay Albay Ali Türkşen, "Bizimle çadır kampı yapmayı göze alan her kimse uykusunun en tatlı anında kulağının dibinde çalan davulla uyanabilir, yaklaşan temsili düşmandan uzaklaşmak için 8 kilometre koşmak zorunda kalabilir. Şirket yöneticisi ya da üniversite öğrencisi anlamam, ormanda ya da denizde adamın sınırlarını zorlarım" dedi.

Türkşen, plaza ortamında yoğun iş temposundan sıkılan CEO'lara, ormanlık arazide ya da dalgalı denizde kendileri ve ekip arkadaşları için doğru karar almayı sağlayacak bilgiler verdiklerini belirterek, "Kahvesi önüne hazır gelen CEO, ekip arkadaşlarının kahve içmesi için çakmak kullanmadan ateş yakmayı bizimle öğrenebilir" diye konuştu.

'Herkes katılabilir'

26 yıl SAT Komando subaylığı yapan, ABD ordusunun seçkin birliği SEAL (Deniz Komandoları) ile çalışan emekli Binbaşı Levent Bektaş da, "Bu eğitimler belki günlük hayatta kullanılmayacak ama denizin dalgalarıyla boğuşan ya da ormanda ayağı incinen arkadaşını sırtında taşıyan kişi ekip ruhunu belleğine kazır. Zor koşullarda doğru kararı vermek, yanındakini motive etmek, çözümü hızlı üretmek, arazide yürümek günlük hayatta özgüveni ve beraberindeki yetenekleri geliştirir. Sadece yöneticileri değil, kendini geliştirmek isteyen herkesi bireysel ya da grup halinde eğitime alabiliyoruz" diye konuştu.

'İşadamı ya da öğrenci demem, çok yorarım'

Ali Türkşen: 1979'da girdiği Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki kariyerinin büyük bölümünde SAT (Sualtı Taarruz) Komando subayı olarak görev yapan Türkşen, 1993'te Akdeniz'de 15 ton uyuşturucu yüklü Lucky-S gemisinin ele geçirilme ve 1996'da Türkiye'yi Yunanistan ile savaşın eşiğine getiren Kardak krizinde kayalıklara Türk bayrağı diken timin komutanıydı. Kurmay albaylığa terfi ettiği yıllarda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın en gözde subayları arasında olan Türkşen, pek çok yabancı askerle çalışma fırsatı buldu ve Yunanistan masasında görev yaptı. Türkşen, her türlü ekipmanla dalış, serbest paraşüt, atış, hayatı idame, arazide intikal gibi konularda uzmanlaşırken, "2. Dan siyah kuşak" Aikido eğitmeni. Poyrazköy ve Balyoz davalarından yargılanan Tükşen, 11 Şubat 2011'ten 19 Haziran 2014'e kadar Hasdal Askeri Cezaevi'nde tutuklu kaldı. Türkşen, iki davada da beraat etti. Türkşen, "Şirket yöneticisi, işadamı ya da öğrenci demem, ormanda ya da denizde çok yorarım, ama hayatta kalır. Cezaevi sürecinde planlayıp hayata geçirdiğim projeyi yapıyorum" dedi.

'Şirketlerini daha iyi yönetebilirler'

Levent Bektaş: 1981'de girdiği Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 2007'de emekli olana kadar SAT Komando subayı olan Levent Bektaş, zor koşullarda karar verebilme ve personeli motive etme, süratli çözüm üretebilme, takım ruhunu oluşturma ve devam ettirme, arazide intikal, serbest paraşüt, dalış gibi konularda uzmanlaştı. Uzun yıllar genç SAT adaylarına eğitmenlik yapan Bektaş, pek çok ülkede görev yaparken Amerikan SEAL Deniz Komandoları'yla da çalıştı. Binbaşı rütbesiyle emekli olan Bektaş, Poyrazköy davası kapsamında 22 Nisan 2009'dan 24 Ocak 2014'e kadar Silivri Cezaevi'nde kaldı. Bektaş, bu davadan beraat etti. Bektaş, "Doğada zor durumda doğru kararı vermeyi ya da arkadaşının hayatını kurtaracak davranışı seçmeyi öğrenecek kişi şirketini daha iyi yönetir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber