FETÖ askeri ajanlarını ortaokulda seçmiş

Ortaokuldayken seçtiği çocukların Harp Okulu sınavlarını kazanmasını sağlayan Paralel Yapı, Ser Rehber ve Belletmen abiler aracılığıyla öğrencileri gizlice örgütleyerek orduyu ele geçirmeyi hedefledi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 22 Kasım 2015 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ askeri ajanlarını ortaokulda seçmiş

Muammer Başkan

Devletin kılcal damarlarına sızan Paralel Yapı'nın içerisinde 39 yıl kalan ve örgütün kara kutusu olarak bilinen Hüseyin Uğur Sarıçiçek, Star'a yaptığı özel açıklamada yıllarca örgütün çeşitli kademelerinde görev yaptığını ifade ederek, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün askeri okullara sızma planını anlattı. Askeri okullara alınacak öğrencilerin titizlikle seçildiğini belirten Sarıçiçek, "Genellikle öğrenciler orta okul 2. sınıftan yapılan araştırmalardan sonra seçilir. Öğrenci belirlendikten sonra ailesi araştırılır. Bu aşamaların ardından seçilen öğrencinin Harp Okulu sınavlarını kazanması sağlanır" açıklamasında bulundu.

ARKANI TEMİZLE

Harp Okulu'nu kazanan örgenciler hakkında bilgi veren Sarıçiçek, şu iddialarda bulundu: 'burada okuyanlarla haftada bir çok gizli görüşmeler olurdu. Görüşmeleri Ser Rehber veya Belletmen abiler en fazla 2 öğrenci ile yaparlardı. Çünkü talimat öyleydi. Öğrencilerin birbirini tanımaması sağlanıyordu . Tüm askeri okullara yerleştirdiğimiz öğrenciler hazırladıkları raporları, Türkiye'nin değişik illerinden gelen Ser Rehber (örgütün özel hizmetleri ile polis ve askerden sorumlu) Belletmen abiler (yurtlarda öğrencilere talebe hizmeti veren, hafta sonları da ser rehberlerin verdiği şehir dışı görevlere bakar ve askeri öğrencilerle görüşür) olarak bilinen bu kişiler, sorumlu oldukları öğrencilerle iletişime geçerek örgütün daha önceden belirlediği evlere ''Arkanı temizle'' gel şeklinde mesaj gönderirler. Nedir bu arkayı temizlemek, öğrenci okuldan çıktıktan sonda bulunduğu şehirde toplu taşıma araçlarını kullanarak en az üç ayrı semte gider. Takip edilmediğine emin olursa, ilgili abi ile buluşma noktasına gider. Göz teması ile öğrenci abi buluşması gerçekleşir. Ser Rehber ve Belletmenler askeri okullardaki öğrencilerden aldıkları raporları üstlerine gönderirdi.''

ORDU İÇİNDE VARLAR

Paralel Yapı'nın, yıllardır gizli planlarla askeri okullara sızma planını işlettiğine dikkat çeken Sarıçiçek, yıllar önce öğrenci olan bir çok kişinin şu anda albay ve daha yüksek rütbelerde olduğunu ve görevine devam ettiğini de ileri sürerek , "Halen sayıları çok fazla. Kimler olduğunu onları yetiştiren ser rehberler ve belletmen abiler biliyor. Son zamanlarda benim bildiğim MİT TIR'larının durdurulmasından sonra bir çoğunun Paralel Yapı'dan nefret ederek ayrıldığıdır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber