Öğrencilerine kavuşabilmek için organ bekliyor

Tekirdağ'da, böbrek yetmezliği nedeniyle bir yıl önce öğrencilerinden ayrılan 20 yıllık resim öğretmeni Solcan, böbrek nakli ile önce sağlığına sonra da öğrencilerine kavuşmayı hayal ediyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2015 17:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrencilerine kavuşabilmek için organ bekliyor

Tekirdağ'da, böbrek yetmezliği nedeniyle bir yıl önce öğrencilerinden ayrılarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi'nde görevini sürdüren 20 yıllık resim öğretmeni Orhan Veli Solcan, böbrek nakli ile önce sağlığına sonra da öğrencilerine kavuşmayı hayal ediyor.

Rahatsızlığı nedeniyle 12 yıl boyunca tedavi gördüğünü, 2012 yılında da bir ameliyat geçirdiğini anlatan Solcan, "Her ay düzenli tedavi ile 2012 yılına kadar süreci yavaşlattık. Daha sonra 2012 yılında annemin bağışladığı böbrek bana nakledildi ancak vücudumun reddetmesi sonucunda böbreği kaybetmek zoruna kaldım. O tarihten sonrada diyalize girmeye başladım. 3 yıldır haftada 3 gün diyalize giriyorum" dedi.

Hastalığı nedeniyle görevini okulda değil, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi'nde sürdürdüğünü ifade eden Solcan, kendisine uygun bir böbrek nakledildiği takdirde eski sağlığına kavuşup öğrencilerinin arasına geri dönebileceğine inandığını vurgulayarak, "Bunun sayesinde de belki öğretmenliğe dönüp, daha önceki aktif görevlerime tekrardan kavuşup başarılı bir öğretmen olarak hayatıma devam edeceğim" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber