MEB'de 47 bürokrattan sadece 2'si Van'lı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 09 Ekim 2006 07:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM'de yarın CHP'nin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik hakkında verdiği gensoru oylanacak. Hakkında ikinci kez gensoru oylaması yapılacak olan Çelik TBMM'de yapacağı konuşmada, CHP'nin tezlerini resmi istatistiki bilgilerle çürütecek. Çelik, CHP'nin OKS'de 30 bin 178 kontenjanı boş bırakarak kamu kaynaklarını israf ettiği iddiasına, "Açık kontenjan sayısı talep olmadığından kayıtların bitim tarihi sonunda kalan açık kontenjan sayısı 6 bin 276'dır" şeklinde cevap verecek. Bakan Çelik kadrolaşma iddialarını da bakanlığın tüm üst düzey bürokratlarının memleketlerine kadar tanıtarak cevaplayacak.

HOMOJENLİK BOZULUR

Çelik, 2006 Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı Tercih ve Yerleştirme e-kılavuzunda ; '..Resmi fen liseleri, Anadolu liseleri, Anadolu öğretmen liseleri ve sosyal bilimler liselerine 2. yerleştirme işleminden sonra herhangi bir şekilde öğrenci alınmayacağı'nın ifade edildiğini belirterek, üçüncü yerleştirme yapılsaydı 159 puan alanla 496 puan alanın aynı sınıfı paylaşacağını ve eğitimde homojenliğin bozulacağını anlatacak.

ATAMALARI TEK TEK ANLATACAK

Bakan Çelik, CHP'nin kadrolaşma iddialarına da birim amirlerini tek tek memleketlerine kadar anlatarak yanıt verecek. Müsteşar, müsteşar yardımcıları, genel müdürler ve bağımsız daire başkanlarının memleketlerini tek tek liste yapan Bakan Çelik'in listesine göre bakanlığın protokol listesinde yer alan 47 bürokratın 6'sı Güneydoğu Anadolu, 6'sı da Doğu Anadolu illerine, 35'i ise diğer bölgelere kayıtlı. Çelik'in hemşehrisi olan Vanlı sayısı da sadece iki.


Kadrolaşma suçlamasına belgeli yanıt

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, kendisi hakkında yarın görüşülecek gensoru önergesine, üst düzey bürokratların isim listesi ile yanıt verecek. CHP'nin 'Milli Eğitim Bakanlığı'nda Bakan Çelik'e yakın isimler kadrolaşıyor' suçlaması üzerine gündeme gelen gensoru, TBMM'de yarın ele alınacak.

SOMUT DELİLLER

Gensoruya karşı somut delille yanıt vermeye hazırlanan Bakan Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı'nın üst düzey bürokratlarının tam listesini hazırladı. Bürokratların nereli olduklarının da belirtildiği listede 47 isim yer alıyor. Bakan Çelik'in listesinde, Vanlı iki bürokrat ile Çelik soyadlı iki bürokrat da bulunuyor. Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik ile Hukuk Müşaviri Osman Çelik'in, Bakan Çelik'le akraba olmadıkları da yarın yapılacak görüşmede milletvekillerine açıklanacak. Milli Eğitim Bakanlığı bürokratları arasında doğum yeri Van olan bürokratların ise Okul Öncesi Genel Müdürü Remzi İnanlı ile Ortaöğretim Genel Müdürü Kerem Altun oldukları belirtildi. Bu bürokratların, kendileri gibi Vanlı olan Bakan Çelik'le, akraba olmadıkları da yarınki görüşmelerde vurgulanacak. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, yarın yapılacak gensoru görüşmeleri öncesinde bürokratlarının isimlerinin ve nereli olduklarının belirtildiği listeyi çoğaltarak milletvekillerine dağıtacağı da öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber