Rektörlerden sınav sistemine eleştiri

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 10 Ekim 2006 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitelerde 33 bin 600 kontenjanın boş kalması sınav sisteminin masaya yatırılmasına neden oldu. Rektörler 185 barajının aşağıya çekilmesini istiyor.

Üniversitelerde 33 bin 600 kontenjanın boş kalmasıyla ilgili tartışma devam ediyor. Soruna bir an önce çözüm bulunmasını isteyen vakıf üniversitesi rektörleri "önümüzdeki yıl 185 barajını aşağı çekerek, tercih havuzunu büyütülmesini" istiyorlar. Rektörlerin eleştirileri şöyle:

* Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadık Kırbaş: Dışarıda sınav yüzünden başarısız damgası yemiş büyük bir gençlik var. Bu insanları sosyal sorunlarla karşı karşıya bırakamayız. Bu durum üniversiteleri kaynak yetersizliğine uğratmıştır. Gençleri kazanmak gerekir.

* Atılım Üniverisitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu, şöyle dedi: Bu durum, öğrencilerinnasıl bir puanlama uygulanacağını bilmemesinden kaynaklandı. ÖSYM de çabuk yaptığı sistem değişikliğinin geleceğini belirleyemedi. Bu yüzden öğrenciler, isabetli bir tercih yapamadılar. Bu duruma meydan vermemek için önümüzdeki yıl yapılacak sınav programını şimdiden açıklayarak, bütün kurumların hazırlanması sağlanmalıdır.

* Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çakır: Tercih yapan öğrenci sayısını artırmanın çaresi, önümüzdeki yıl 185 barajını aşağı çekerek, tercih havuzunu büyütmektir. Bu durumun böyle devam etmesi, vakıf üniversiteleri için tehlike çanlarının çalması demektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber