Valilik'ten HDP'ye yanıt: Mümkün değil

HDP'nin Aksaray'da miting çağrısına İstanbul Valiliği'nden cevap geldi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2015 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Valilik'ten HDP'ye yanıt: Mümkün değil

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bazı sosyal medya hesaplarından, bugün saat 15.00'te, Aksaray Metro Meydanı'nda basın açıklaması adı altında miting çağrıları yapıldığı ifade edildi.

Söz konusu alanın, usulüne uygun belirlenen miting alanlarından olmadığı kaydedilen açıklamada, "Bu alanda siyasi amaçlı toplantı yapılması yasalara aykırıdır. Dolayısıyla bu amaçla yapılacak toplantıya müsaade edilmesi mümkün değildir. Vatandaşlarımızdan, yapılan kanuna aykırı eylem çağrılarına itibar etmemelerini önemle rica ediyoruz" denildi.

HDP ve Tutuklu Aileleriyle Dayanışma Derneği (TUAD), "Müzakereler Başlasın, Öcalan'a Özgürlük" talebiyle Aksaray Metrosu önünde saat 15.00'te basın açıklaması yapılacağını duyurmuştu. "Doçentlik Sınav Yönetmeliği'nin Yükseköğretim Kurulu tarafından çıkarılması ve Yönetmelik hükümlerinin yürütülmesi yetkisinin de Yükseköğretim Kurulu Başkanında olduğu hesaba katıldığında ayrı bir tüzel kişiliği olan Üniversitelerarası Kurulun bu Yönetmelikle bağlı yetki içerisinde tutulması, yetki kurallarına ve hukuka uygun olmayacaktır. Her ne kadar doçentlik sınavı ile ilgili 2547 sayılı yasada Yükseköğretim Kuruluna verilen yetki genel bir yetki olsa da Üniversitelerarası Kurulun görev ve yetkilerini belirleyen özel ve yasal düzenlemeler karşısında Yükseköğretim Kurulunun anılan alanda (başarısız olan adayların hangi dönemlerde başvurabileceği) düzenleme yapılabileceğinin kabulü mümkün değildir.

Diğer yandan Üniversitelerarası Kurulun dava konusu yönetmeliğe olumlu görüş vermesiyle kanunda geçen bu yetkiden feragat etmesi düşünülemeyeceği gibi bu yetkinin devri için de açık bir yasal düzenleme gerektiği de tartışmasızdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber