Binali Yıldırım: Boş buzdolabı tepkiyi artırır!

Yıldırım, "Ruslar olayları TV'den seyrediyor, şimdilik sıkıntıları yok. Boş buzdolabıyla karşılaştıklarında tepkiler artar" diyerek Putin'e gönderme yaptı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Rusya krizini AKŞAM'a değerlendirdi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 07 Aralık 2015 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Binali Yıldırım: Boş buzdolabı tepkiyi artırır!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türk Milletinin sınırımızdaki Rus uçağının düşürülmesinin ardından "kenetlenerek iyi bir sınav verdiğini", Rusların ise aynı tavrı gösteremeyeceklerini söyledi. Yıldırım, "Rusya ile ilişkiler, uzun süre böyle gerilim halinde devam etmez, normale döner" dedi.

Milletçe çok iyi sınav verdik

AKŞAM'IN sorularını cevaplandıran Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'deki milli duyguların ne kadar güçlü olduğunun Rus uçağının düşürülmesinden sonra görüldüğünü belirtti. "Biz milletçe kenetlendik, çok iyi bir sınav verdik" diyen Yıldırım, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Azerbaycan'a yaptığı ziyaret sırasında edindiği izlenimlerini de şu şekilde aktardı:

RUSLARIN TAVRI UZUN SÜRMEZ

"Azeriler, Rusları iyi tanıyorlar. Onlar da Ruslarda böyle bir dayanışmanın olamayacağını söylediler. 'Ruslar böyle bir kenetlenmenin içine giremez' dediler. Onların da söyledikleri gibi, Ruslar halen olayları televizyondan seyretme aşamasındalar. Ancak, buzdolabı aşamasına gelindiğinde, kapağını açıp boş bir buzdolabıyla karşılaştıklarında tepkilerini ortaya koyacaklar. Azerilerin de söylediği gibi, Ruslar bunu kaldıramaz. Ayrıca ben Rusya'nın bu tavrını daha fazla sürdüreceğini sanmıyorum. Belli bir süre sonra normalleşme başlar. Ama tabii bu olayın acısını da bir şekilde çıkartmaya çalışırlar."

ALGI, OLGUNUN ÖNÜNDE

Yurtdışında ülkenin kötülenmesi faaliyetlerinin asla kabul edilemez olduğunu söyleyen Bakan Yıldırım, "Çoğu kere algı olgunun önüne geçiyor. Algı operasyonları ülkemizde son dönemde çokça yapılmaya başlandı. Bunun da maliyeti çok yüksek oluyor" diye konuştu.

Keçiören'e 2016'da metro müjdesi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Keçiören Metrosu inşaatında incelemelerde bulundu. İncelemelerinin ardından basın toplantısı düzenleyen Yıldırım, Keçiören Metrosu'nun 2016 yılı içerisinde hizmete alınmasının kararını aldıklarını söyledi.

300 milyarlık yatırım yaptık

Türkiye'nin en uzun süre Ulaştırma Bakanlığı yapan ismi olan Yıldırım, bakanlığı süresince 240 milyar lira yatırım yaptığını söyledi. Yap işlet devret projelerinin de 63 milyar olduğunu belirten Yıldırım, "Demek ki Türkiye'ye 300 milyarlık bir yatırım yapmışız. Hava yolunu da halkın yolu haline getirmişiz" dedi. Bölünmüş yıllarda hedefin 2023'e kadar 36 bin kilometreye ulaşmak olduğunu açıklayan Yıldırım, şunları söyledi: "Tren yollarında 100 yıldır el atılmayan hatlar vardı. Demiryolu ülkenin yükünü değil, ülke demiryolunun yükünü taşır hale gelmişti. 2003'te bir tespit yaptım, demiryollarını kapatsan, paydos etsen günde 3 trilyon tasarruf yapılıyordu. Bugün her türlü rayı yapıyoruz. Demiryollarında ve hızlı trende aldığımız mesafe ortada."

ERDOĞAN SİYASET USTASIDIR

Türkiye'de 7 Haziran ila 1 Kasım arasında yaşanan değişikliklerle ilgili olarak dünya siyaset uzmanlarının "Erdoğan bir siyaset sihirbazıdır" yorumunu yaptıklarına işaret eden Yıldırım, "Erdoğan bir siyaset ustasıdır. Onun hakikaten siyasetteki öngörüsü tartışılmaz. Burada liderliğin ayrı bir rolü var. Liderlik sonradan kazanılan bir vasıf değil. Liderlik doğuştan, fıtrattan gelen bir şey" dedi.

EN BÜYÜK TEHDİT İRAN

Yıldırım, Türkiye'nin önünde duran asıl tehlike ile ilgili şunları söyledi: "Bizim bölge hareketlendi. Fay hareketlilikleri bundan sonra daha da fazla olacak. Önümüzdeki en büyük tehdit, İran'ın mezhep ihracı ile fazlaca uğraşmasıdır. Bölgenin ve İslam'ın önündeki en büyük tehdit mezhep çekişmesidir. "

ŞAKA GİBİ BİR KARAR

Yıldırım, geçmişte kendisiyle ilgili verilen şaka gibi bir mahkeme kararını da paylaştı: "Önüme bir karar geldi: 'Filanca görevdeki falancayı görevden alacağınız duyumu üzerine yürütmeyi durduruyoruz!' Duyum üzerine yürütmeyi durdurma kararı veriyor. 'Böyle bir tasarrufunuz olacaksa, adamı almaya kalkmayın' diyor. Niyeti okuyor, düşünceyi durduruyor. Böyle şey olur mu? Bende vites attı! Bu anlayış artık bitmeli.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber