YÖK'e göre ilaçta soygun da, suçlu da yok

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Ekim 2006 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK Denetleme Kurulu, Ankara Üniversitesi'nin ortaya çıkardığı yapma ilaç skandalında, tüm veriler YÖK Genel Sekreteri Turgut Kılıç'ın eşine ait eczane üzerinde yoğunlaşınca, "kendim denetleyeceğim" diyerek üniversitenin elinden aldığı soruşturmada, "soygun da yok suç da" sonucuna vardı. Bilirkişi olarak, Genel Sekreter Kılıç'ın maiyetinde çalışan üç memurun görev yaptığı denetleme soruşturması sonunda hazırlanan fezleke, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Olay, Hürriyet'te yayınlanınca yankı uyandırmıştı.

BOŞ İDDİALAR: Toplam 80 sayfadan oluşan ve 50 adet ek içeren YÖK fezlekesinde, üniversite soruşturmasında ortaya çıkarılan saptamaların, tek tek ele alınıp "boş iddia" olarak rapor edildiği dikkat çekti. 18 sayfası "cignolin etken maddesi"ne ayrılan fezlekede, bu maddenin yapma ilaçlarda yüksek dozlarda kullanılabileceğine ilişkin uzman görüşlerine yer verildi.

KESİN OLARAK SUÇ YOK: Fezlekenin sonunda, "kesin olarak" ifadesinin altı çizilerek, "Soruşturma kapsamı konular ve diğer hususlarda soruşturma kapsamında adı geçen doktorlar ve kurum eczacısı ile anlaşmalı eczane arasında var olduğu iddia edilen bağın olmadığı, suç olarak isnat edilen eylemler ile kişiler arasında bir illiyet bağının bulunmadığı tespit edilmiştir" denildi.

396 REÇETEYLE SOYGUN OLMAZ: Fezlekede, üç kişilik bilirkişinin inceleme ve araştırmalarına göre, Mediko Sosyal'de yılda 51 bin reçete yazıldığının saptandığına işaret edilerek, 2002-2004 yıllarını kapsayan üç yıllık dönemde yazılan cignolin içerikli toplam 396 reçete sayısının, bir yolsuzluğun nedeni olarak gösterilebilecek kadar yüksek olmadığı savunmasına yer verildi.

MEN-İ MUHAKEME: Mediko Sosyal'deki tüm sorunların, üniversite yönetiminin sağlıklı bir yapı kuramamasından kaynaklandığı belirtilen fezlekenin sonuç bölümünde, "Haklarında soruşturma yürütülenlerle ilgili men-i muhakeme hükümlerinin uygulanması gerektiği kanaat ve sonucuna ulaşılmıştır" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber