Esenboğa Havalimanı'nda yeni dönem...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Ekim 2006 14:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TAV Havalimanları Holding'in yapımını gerçekleştirdiği Ankara Esenboğa Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminali, 13 Ekim Cuma günü düzenlenecek törenle hizmete açılacak.

TAV Havalimanları Holding'den yapılan yazılı açıklamaya göre, holdingin 250 milyon avro harcadığı terminalin açılışına, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılması bekleniyor.

TAV İcra Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Sani Şener, ''10 yılda 10 terminal'' hedefiyle yola çıktıklarını, önemli bir çalışmayı daha noktaladıklarını ifade etti.

Esenboğa Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminalini 13 Ekim'de hizmete sokacaklarını ve işletmeye başlayacaklarını kaydeden Şener, ''Ankara'ya başkent oluşunun 83. yılında böyle önemli bir hediye vermekten dolayı çok mutluyuz'' dedi.

İÇ VE DIŞ HATLARI BİR ARADA OLAN TEK HAVALİMANI

Açıklamaya göre, TAV Havalimanları Holding tarafından 15 yıl 8 ay süreyle işletilecek Esenboğa Havalimanında, Türkiye'de ilk olan bir uygulama gerçekleştiriliyor.

Havalimanında, İç ve Dış Hatlar Terminali yan yana bulunuyor. Yolcuların İç Hatlardan Dış Hatlara geçişinde bir engel bulunmuyor.

Kolay erişim ve her noktadan tüm alanın görünmesinin sağlandığı İç ve Dış Hatlar Terminali, taahhüt edilen tarihten ''1 yıl 1 gün önce'' tamamlanarak hizmete açılıyor.

Yap-İşlet-Devret yöntemiyle hayata geçirilen Havalimanının yapım aşamasında ise 17 bin 500 kişi görev aldı.

10 MİLYON YOLCU KAPASİTESİ

Toplam 182 bin metrekarelik büyük bir alan üzerinde kurulu bulunan Havalimanında, 4 bin 69 araçlık otopark bulunuyor.

En son teknoloji ile hizmet verecek olan Havalimanının 2 milyon olan yıllık yolcu kapasitesi ise Yeni İç ve Dış Hatlar Terminalinin hizmete açılmasıyla 10 milyona ulaşacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber