Bakan Çelik'e 'zikir' sorusu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Ekim 2006 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e, Hasanoğlan Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinin akşamları zikir evlerine gittikleri, bu toplantılara gitmeyen öğrencilere baskı yapıldığı yönündeki iddiaları sordu.

Gazalcı, Çelik'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, "Öğrencilerin şikayetlerini anlattıkları nöbetçi öğretmenlerin ve okul yönetiminin önlem almaması sonucu, bir velinin, Cumhurbaşkanına da yazarak çocuğunu okuldan almak zorunda kaldığı" iddialarına da açıklık getirilmesini istedi.

CHP'li Gazalcı, önergesinde şu sorulara yer verdi:

"2 Ekim 2006 akşamı, zikirci öğrencilerin 'Reis' diye adlandırdıkları, en üst konumda olan kişinin yatakhaneye geleceği ve teftiş yapacağı söylenerek, bütün öğrenciler gece yarılarına kadar uykusuz bekletildi mi?

27 Eylül 2006 akşamı, zikirci öğrencilere katılmayan 6 öğrencinin yüzleri

gece uykudayken ayakkabı boyasıyla boyayarak, 'kara listeye' alındıkları doğru mu? Hasanoğlan Öğretmen Lisesi'nin yatılı öğrencilerinin zaman zaman Hasanoğlan'daki camilere toplu olarak gittikleri doğru mu? Laik ve bilimsel eğitimle bağdaşmayan bu olaylar hakkında bir soruşturma yapmayı düşünüyor musunuz?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber