Genelkurmay'dan 'baskı ve yıldırmayla öğrenci adaylığından çıkarma' iddialarına yalanlama

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2006 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HHO ÖĞRENCİ SEÇME UÇUŞUNDA ÖĞRENCİLERİN BASKI VE YILDIRMAYLA, ÖĞRENCİ ADAYLIĞINDAN ÇIKMAYA ZORLANDIĞI İDDİASI

Genelkurmay Başkanlığı, Hava Harp Okulu (HHO) Öğrenci Seçme Uçuşu (ÖSU) Kampına katılan öğrencilerden bazılarının baskı ve yıldırmayla HHO öğrenci adaylığından çıkmaya zorlandığına dair haber ve yorumların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi web sitesinde konuya ilişkin yer alan açıklamada, bahse konu öğrenciler hakkında yapılan tüm işlemlerin tamamen hukuki zemin çerçevesinde ve ilgili mevzuata uygun olarak gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada, Kara ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları bünyesindeki askeri liselerde Hava Kuvvetleri namına belirli kontenjanlarda yetiştirilen öğrencilerin, mezuniyet sonrasında Hava Harp Okulu seçim aşamaları olan uçuş sağlık muayenesi, öğrenci seçme uçuşu ve intibak eğitimini başarıyla tamamladıkları taktirde Hava Harp Okulu öğrencisi olmaya hak kazandığı belirtildi. 2006-2007 eğitim öğretim yılı için de bu sürecin işletildiği ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı namına askeri liselerde okuyan öğrencilerden uçuş sağlık muayenesini geçenlerin, öğrenci seçme uçuşuna katıldığı vurgulandı. Öğrenci Seçme Uçuşu aşamasında, bazı askeri lise kaynaklı öğrencilerin, kendi istekleriyle uçuş eğitim kampından sivile ayrılmak istediklerini belirten dilekçe verdiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hava Kuvvetleri insan kaynağı ihtiyacı bakımından, uçuş muayenesini kazanan her öğrencinin Hava Harp Okulu'na alınması hedeflendiğinden, ayrılma yönünde dilekçe veren öğrencilerin aileleriyle tekrar görüşülerek, önemli sayıdaki öğrenci ayrılma müracaatlarını geri almaya ikna edilmiş ve bu öğrenciler eğitimlerine kaldıkları yerden devam etmiştir. Benzer şekilde intibak aşamasında da, bazı askeri lise kaynaklı öğrenciler ayrılma talebinde bulunmuştur. Bu öğrenciler aileleriyle görüştürülmüş ve nihai kararlarını verene kadar beklenmiştir. Ayrılmakta ısrar eden 18 yaşını tamamlamış öğrenciler kendi dilekçeleriyle, 18 yaşın altındaki öğrenciler ise, ailelerinin muvafakati ile okuldan ayrılmıştır. Tüm süreç sonunda toplam 47 askeri lise mezunu öğrenci kendi isteği ile sivil yaşama ayrılmıştır. Öğrencilerin, baskı nedeniyle okuldan ayrıldığı iddialarının aksine, kendileri ile ilişik kesmeden önce yapılan görüşmelerde, 'sivil ortamda eğitim görmeyi' tercih gerekçesiyle dilekçe verdikleri tespit edilmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber