TURKSAT-INMARSAT Stratejik İşbirliği Anlaşması imzalandı

HALİÇ Kongre Merkezi'nde başlayan Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri powered by TURKSAT etkinliğinde bugün TURKSAT-INMARSAT Stratejik İşbirliği Anlaşması imzalandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Aralık 2015 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TURKSAT-INMARSAT Stratejik İşbirliği Anlaşması imzalandı

INMARSAT Küresel Kamu Sektör Başkanı Andy Start, anlaşmayla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Her şeyden önce çok heyecanlıyız. Bilindiği üzere INMARSAT 1976 yılında Türk hükümetinin de dahil olduğu 80 ülke tarafından kurulmuştur. Türkiye hükümeti INMARSAT'IN uluslararası bir organizasyon olarak kuruluşundan bu yana çok önemli bir paydaşıdır. TURKSAT ile INMARSAT arasında yapılan bu anlaşmanın her iki taraf için de çok ciddi fırsatlar yaratacağını düşünüyoruz. TURKSAT İle yapacağımız bu stratejik işbirliği, Türkiye ile INMARSAT arasındaki uzun zamandan beri süregelen işbirliğinin daha çok artmasına büyük katkı sağlayacaktır. INMARSAT olarak sunmakta olduğumuz hizmetler, bölgesinde çok önemli ve güçlü bir uydu operatörü olan TURKSAT'ın sunduğu hizmetleri tamamlayıcı niteliktedir. Bu işbirliği her iki tarafa da eşit şartlarda olumlu katkılar sağlayacak olup, TURKSAT'ın mobil uydu haberleşmesi sunma kapasitesini daha da artıracaktır."

TURKSAT Genel Müdürü Prof. Dr. Ensar Gül de, "INMARSAT ile stratejik işbirliği protokolü imzaladık. TURKSAT bölgesinde güçlü bir şirket. INMARSAT ise tüm dünyaya hizmet veriyor. Biz yaptığımız işbirliğiyle, bütün dünya üzerinde birlikte hizmet verebileceğiz. TURKSAT'ın verdiği hizmetlerin sayısı artacak. Bu işbirliğiyle, hem INMARSAT kazanacak hem de TURKSAT kazanacak" dedi.

(DHA - Mustafa ÖZDABAK)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber