Paran yoksa adalet de yok

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 12 Ekim 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Ümraniye'de karne aldığı gün donarak ölen 8 yaşındaki çocuğun ailesinin açtığı tazminat davası, 10 bin YTL'lik harç yatırılmadığı gerekçesiyle düştü

İki yıl önce dünya kenti İstanbul'da karnesini aldıktan sonra tipi kar yağışına rağmen evine gönderilince yolda donarak ölen ve bir utanç olarak hafızalara kazınan 8 yaşındaki Atalay Kemaloğlu'nun davasında da ikinci bir dram ortaya çıktı. Atalay Kemaloğlu'nun ailesinin, 10 bin YTL'lik harcı yatırmadığı gerekçesiyle açtıkları tazminat davası düştü. Mahkeme, adli yardım isteğini kabul etmeyince ailenin avukatı, dosyayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne götürdü. Yenidoğan'da Ayşe Çarmıklı İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi Atalay Kemaloğlu, 22 Ocak 2004 günü metrolojinin uyarılarına rağmen okullar tatil edilmeyince karne almak için yola çıkmıştı. Dönüşte ise okul servisini beklemeden yola çıkan Kemaloğlu, tipide yolunu kaybetmiş ve soğuktan donarak hayatını kaybetmişti. İlköğretim 2. sınıf öğrencisi Kemaloğlu'nun ailesi adına İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne başvuran avukat Ergin Cinmen , olayda hizmet kusuru bulunduğu gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve yerel belediye hakkında 320 bin YTL manevi tazminat davası açtı. Ancak Kemaloğlu ailesinin 10 bin YTL'lik dava harcını yatıramaması, bu harcı yatıramayacak durumda olduğunu belgeleyen adli yardım talebini de mahkemenin kabul etmemesi üzerine dava düştü.

MÜDÜR VE ÖĞRETMEN BERAAT ETMİŞTİ Avukat Ergin Cinmen dilekçesinde, İdari Mahkeme'nin yargı harçlarını bir hakkın özünden üstün gördüğü ve hak arama özgürlüğünün ekonomik durumu nedeniyle ihmal edilmeyeceği gerekçesiyle dosyayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne götürdüğünü ifade etti. Kemaloğlu'nun ölümünde ihmalleri bulunduğu gerekçesiyle Ümraniye 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan öğretmen ve müdürün davası ise delil yetersizliğinden beraatle sonuçlanmıştı. Aile, avukat aracılığı ile mahkeme kararını temyiz etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber