Şampuanınızı kokusuna göre seçmeyin

Dr. Şebnem Küçük, günümüzde saç temizliği ve bakımının vazgeçilmezi olan şampuanın sadece kokusuna bakarak tercih edilmemesi gerektiğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2015 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şampuanınızı kokusuna göre seçmeyin

FEBS Biyoteknoloji Direktörü Dr. Şebnem Küçük, şampuan seçiminin önemsenmesi gereken bir tercih olduğunu belirterek, ilerleyen yaşlarla birlikte sağlıklı ve bakımlı saçlara sahip olmanın doğru şampuan tercihi ile mümkün olabileceğini ifade etti.

"Saçınız henüz başınızda iken ona iyi bakmalı, yeterli ilgiyi göstermelisiniz" diyen Dr. Küçük, "Şampuanı saç temizliği ve bakımında sıklıkla kullanmaktayız. Kimi zaman önemsenmeyen şampuan tercihi, ilerleyen yıllarda hayıflanmanıza neden olabilir. Fiyatı ya da kokusuna göre şampuan tercihinde bulunmak son derece risklidir. Günümüzde ev temizliğinde kullanılan kuvvetli deterjan içeriklerinden oluşan şampuanlarla saç derisine zarar verilebileceğinizi unutmayın".

FEBS Biyoteknoloji Direktörü Dr. Şebnem Küçük, saç temizliğinde dikkat edilmesi gerekenleri sıralayarak, yıkama suyunun yumuşaklığı, ağır metal yükü ve suyun sıcaklığına dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.

ÇOK SICAK SUYLA SAÇ YIKANMAMALI

Dr. Şebnem Küçük, çok sıcak suyla yıkamalarda saç derisinin mikroflorasının ve yağ dengesinin de bozulduğunu, kuruyan saç derisinin mantar riskine açık hale geldiğini, kuruma ve kepeklenmeye neden olduğunu bildirerek şöyle konuştu: "Kuvvetli temizleme ve köpürme ajanları içeren şampuanlar da bu olumsuz tabloya destek veriyor. Banyo sonrası kuruyan saçlar, gün içerisinde elektriklenerek form tutmamaya başlar. Gün sonunda ise sizi son derece mutsuz eden düşmüş, yağlanmış bir saç ile karşılaşabilirsiniz. Bütün bu olumsuz etkileri ortadan kaldırabilecek önemli bir alternatif bulunuyor. Japonya'da geliştirilen ve kozmetikte İpek mucizesi olarak adlandırılan @TheraSilk markalı saç bakım ürünleri önemli bir alternatiftir. Japonya'daki laboratuvarlarda biyoteknoloji teknikleri ile saç köklerine ve deriye nüfuz edecek, suda çözünebilen emilebilirliği yüksek moleküler forma getirilmiştir".

ŞAMPUAN SLS, PARABEN VE TUZ İÇERMEMELİ

FEBS Biyoteknoloji Direktörü Dr. Şebnem Küçük, bu sayede doğal nemlendirici özelliğe sahip ipeğin, piyasada saç şampuanı ve saç kremi olarak sunulduğunu ifade etti.

İpek kaynaklı bu ürünlerin derinin içerisine nüfuz ederek derinin nem seviyesini koruduğunu ve kurumasını engellediğini bildiren Dr. Küçük açıklamasını şöyle tamamladı: "İpeğin başta UltraViyole ışınlar olmak üzere çevresel etkilere karşı koruyucu özelliği ile saçların yaşlanmasının geciktirebiliyoruz. Bu ürünlerde proteinler saça kökünden ucuna kadar etki ederek besleyici ve onarıcı etkinliğe sahip oluyor. Saçlar kırılmadan sağlıklı bir şekilde uzama imkanı buluyor. Doğal bitki özü ve yağlarla da zenginleştirilen Therasilk ürünleri, insan sağlığına zararlı olan "SLS, paraben ve tuz" içermediğinden dünya genelinde tüketicilerin en çok talep ettiği özellikleri barındırıyor. Renk koruyucu özelliği sayesinde de boyalı saçlarda da rahatlıkla kullanılabilir bir ürün gamı. İpek kökenli bu ürünler ile saçlarımız reklamlarda gördüğümüz performansı ortaya koyabilir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber