Putin, rutin tehditlerine devam etti

Ekonomik olarak da sıkışmaya başlayan Rus Devlet başkanı Putin, geleneksel yıl sonu toplantısında Türkiye'yi tehdit etmeye devam etti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Aralık 2015 12:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Putin, rutin tehditlerine devam etti

Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye'ye yönelik yeni tehditlerde bulunarak, "Türkiye sürekli Suriye hava sahasını ihlal ediyordu. S-400'lerimiz orda. Buyrun şimdi etsin" diyerek tehditler savurdu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geleneksel yılsonu basın toplantısında Türkiye-Rusya krizine ilişkin değerlendirmede bulundu.

İki ülke arasındaki uçak düşürme krizine de değinen Putin "Bir problemle karşılaşıldığında insanlar normalde birbiriyle iletişim kurup açıklama yaparlar. Ancak uçağımızı düşürdükten sonra Türkiye, bunun yerine NATO'nun arkasına saklandı" dedi.
"Şu anda bize mevcut durum gösteriyor ki anlayış sağlamak Türk hükümetiyle biraz zor. Onlar bizi arkamızdan vurdular bu durumla" diyen Putin, "Bu yüzden de hükümetler arasında şunu görüyorum ki, gelecek görmüyorum" ifadesini kullandı.
Putin, daha önce dile getirdiği "Türk hükümeti ülkesini İslamlaştırmayı amaçlıyor" açıklamasını devam ettirerek bu kez farklı bir yorum getirdi: "Türk yönetiminin İslamlaştırma politikası yüzünden Atatürk herhalde mezarında ters dönmüştür."

TÜRKİYE'YE S-400 TEHDİDİ

Türkiye'nin artık Suriye hava sahasını ihlal edemeyeceğini savunan Putin, "Türkiye uçağımızı düşürdükten sonra oradan (Suriye'den) çekileceğimizi mi düşündü? Rusya öyle bir ülke değil. Suriye'deki varlığımızı güçlendirdik. Suriye'de artık S-400 hava savunma sistemlerimiz var. Türkiye eskiden Suriye'nin hava sahasını sürekli olarak ihlal ediyordu. İsterse, buyursun şimdi de etsin." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber