FETÖ'nün Zulasın'dan 15 şirket daha çıktı

FETÖ'nün kayyum atanan çatı holdingi Kaynak'ta 15 yeni şirket daha tespit edildi. Örgütle organik bağı tespit edilen şirketlerin İstanbul, Ankara ve İzmit'teki adreslerine baskınlar yapıldı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 24 Aralık 2015 08:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'nün Zulasın'dan 15 şirket daha çıktı

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bünyesinde faaliyet gösterdiği tespit edilen Kaynak Holding'e yönelik soruşturma sürüyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı'nca oluşturulan yetkili kurul, Kaynak Holding ile ortaklar üzerinden organik bağı bulunan 15 yeni şirket tespit etti. Soruşturmayı yürüten savcılığın talebi üzerine Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği, aralarında şirket ve yüksek eğitim öğrenci yurtlarının bulunduğu 15 adreste arama yapılmasına karar verdi.

300 POLİSLE OPERASYON

Tespit edilen 15 şirkete operasyon dün sabah yapıldı. İstanbul'da 11, Ankara'da 3 ve İzmit'te 1 şirkete baskına gidildi. Bu adreslerdeki dijital verilerin tamamı kopyalandı. İstanbul'daki baskınlar 300 polisin katılımıyla gerçekleşti. Avcılar, Beylikdüzü, Esenyurt ve Küçükçekmece'deki öğrenci yurtları ile Üsküdar, Kadıköy, Kağıthane, Büyükçekmece, Bağcılar ve Maltepe'de bulunan şirketlerde aramalar yapıldı. Ekiplerinin operasyonuna Çevik Kuvvet timleri destek verdi. Kaynak Holding'e 8 Eylül'de el konulmasının ardından buraya atanan kayyumlar, 19 şirket, bir vakıf ve bir derneğin de paralelin çatı kuruluşuyla gizlenen bağlantısını tespit etmişti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber