Çarıkçı: Hedefimize zarar verilmesine asla izin vermeyeceğiz

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, üniversitelerinde İHH standına yapılan saldırıya ilişkin, yaşanan bu tatsız olayın huzur veren üniversite hedefine zarar vermesine asla izin vermeyeceklerini bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2015 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çarıkçı: Hedefimize zarar verilmesine asla izin vermeyeceğiz

Çarıkçı, yaptığı yazı açıklamada, dün üniversitede görmek istemedikleri olayların yaşandığını belirterek, tamamen hukuka uygun olarak, demokratik haklar çerçevesinde sergi açan bir grup öğrenciye, yine SDÜ öğrencilerinden oluşan bir başka grubun fiili bir saldırıda bulunduğunu aktardı.

Rektörlük görevine gelmeden önce "Huzur Veren Üniversite" sloganı ile yola çıktığını dile getiren Çarıkçı, en başta öğrenciler olmak üzere bütün üniversite mensuplarının huzur duyacağı bir üniversite oluşturmayı amaçladıklarını kaydetti.

Çarıkçı, göreve geldikleri günden bu yana tüm çabaların hep bu amaca yönelik olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Yaşanan bu tatsız olayın huzur veren üniversite hedefimize zarar vermesine asla izin vermeyeceğiz. Çünkü biz, hangi siyasi, dini, ideolojik görüşten veya inanıştan olursa olsun bütün ögrencilerimizin kendilerini ifade etmelerine, fikirlerini paylaşmalarına imkan sağlıyoruz. Burada tek bir koşula dikkat ediyoruz. Herkesin karşı tarafa saygı göstermesi ve şiddet, kaba güç kullanmaktan kaçınması. Üniversite yönetimi olarak fikirlerini, düşüncelerini özgürce ifade etmek isteyen tüm öğrenci arkadaşlarımızın yanında olacağımız kadar şiddete, kaba kuvvete başvuranların karşısında olacağımızı, bu yolu tercih edenlere karşı gerekli hukuki işlemleri yapacağımızı kamuoyuna ve öğrencilerimize bildiririz."

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Isparta Şubesince Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Doğu Yerleşkesi'ndeki Ertokuşbey Derslikleri önünde açılan "Mağdur ve Mazlum Coğrafya Fotoğraf Sergisi" standı, dün bir grubun saldırısına uğrayarak tahrip edilmişti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber