'Demirtaş açık ve net iki kez ihanet etti'

BBP Genel Başkanı Destici, "Selahattin Demirtaş son bir hafta içerisinde iki ihaneti çok açık ve net bir şekilde gerçekleştirdi. Birincisi; Rusya ziyareti, ikincisi de; dünkü açıklamaları" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2015 19:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Demirtaş açık ve net iki kez ihanet etti'

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Selahattin Demirtaş son bir hafta içerisinde iki ihaneti çok açık ve net bir şekilde gerçekleştirdi. Birincisi; Rusya ziyareti, ikincisi de; dünkü açıklamaları. Devlete ihanet ediyor, yani devlet içerisinde bir devlet kurmaktan bahsediyor. Bu açık ihanet değil mi? Casusluksa alasını yapıyor Rusya ile gidip görüşüp" dedi.

Destici, MKYK toplantısı öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Güneydoğu'daki gelişmeleri yakından takip ettiklerini bildirdi.

Terörle mücadele konusunda iktidarda kim olursa olsun sınırsız desteklediklerini ifade eden Destici, ancak geçen 30 yılda bu konuda çok önemli adımların atılmadığını söyledi.

Terörle mücadelede çok radikal tedbirlerin alınması gerektiğinin altını çizen Destici, bu anlamda PKK ile PYD'nin ne olduğunun iyice belirlenmesini istedi. Destici, Suriye'de PYD güçlenirse ve Kuzey Irak'taki unsurları yok edilmezse PKK'nın bitirilmeyeceğini savundu.

Yaşananlara sebep olanlardan da hesap sorulmasını isteyen Destici, şunları söyledi:

"Selahattin Demirtaş, son bir hafta içerisinde iki ihaneti çok açık ve net bir şekilde gerçekleştirdi. Birincisi Rusya ziyareti, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüşmesi, bu şartlarda perde arkası, dışı, içi hepsi biliniyor görüşmenin. İkincisi de dünkü açıklamaları.

Ben şimdi buradan soruyorum; Türkiye Cumhuriyeti devleti, TBMM, iktidar bunları yutacak mı? Sadece kürsülerden eleştirerek, hamasi sözlerle mi geçiştirecek? Bununla ilgili hukuki süreç niye başlatılmıyor? Eğer samimiyse hükümet ve iktidar partisi buna öncülük yapmalı ama CHP ve MHP de bu sorumluluğun sahibidir, hatta ilk olarak MHP'nin dokunulmazlığının kaldırılması ve yargılanması ile ilgili TBMM'ye hemen teklifini vermesi lazım. Burada görmeliyiz ki TBMM'de hangi grup nasıl tavır alıyor milletin de bunu görmesi lazım."

Destici, kimden korkuyorsunuz? Neden endişe ediyorsunuz? sorusunu yönelterek, şu ifadeleri kullandı:

"Normal bir insan en ufak bir suç işlediğinde hakaret ettiğinde bir tweet paylaştığında gözaltına alınıyor, yargılanıyor, yıllarca hapiste çürüyorsa, e bu, devlete ihanet ediyor, yani devlet içerisinde bir devlet kurmaktan bahsediyor. Bu açık ihanet değil mi? Casusluksa alasını yapıyor Rusya ile gidip görüşüp, Rusya Dışişleri Bakanı ile alasını yapıyor. Şimdi bununla ilgili sen işlem yapmayacak mısın? Devlet işlem yapmayacak mı? Sadece onunla ilgili değil, bu ve benzerlerle ilgili."

Yüzbinlerce insanın şu anda bölgeyi terk ettiğini belirten Destici, bu insanların bir bölümünün kamu görevlilerinin yanı sıra devletin milletin yanında duran HDP dışında başka partiye oy verenlerle PKK'lı olmayanların yaşadıkları yeri terk ettiklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber