Cep artık yasak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2006 06:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'li Gülseren Topuz tarafından teklif edilen ?cep telefonu yasağı? İstanbul'da uygulanmaya başladı. Öğrenciler artık ankesörlü telefonlarla iletişim kurabilecek

Okullardaki şiddet olaylarının bir aracı haline gelen cep telefonlarına yasak getirilmesi konusunda harekete geçen AKP Milletvekili Gülseren Topuz'un girişimleri sonuç vermeye başladı.

Konuyla ilgili geliştirdiği projeyi dün İstanbul Valisi Muammer Güler'e sunan İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, ?Amaç dışı ve ahlaksız amaçlar için kullanımını önlemek için tüm okullarda cep telefonu kullanımına yasak getirecek bir proje başlattık? dedi. Bir süredir internet sitelerinde ve televizyonlarda yayınlanan görüntülerin, cep telefonlarının öğrenciler tarafından amaç dışı kullanıldığını ortaya koyduğunu dile getiren Özer, ?Görüntülerden cep telefonunun kız öğrencilerin, öğretmenlerinin altına koyulduğu anlaşılıyor. Bu ahlaksızlık. Burada öğretmenin de idarenin de hatası var'' dedi. Özer, ?ahlaksızlık? kelimesini cinsel anlamda kullanmadığını, ?örf, adet gelenek ve toplumun uyması gereken insani kurallara uymamanın, davranış biçiminin yanlış olmasının da ahlaksızlık olduğunu'' ifade ettikten sonra, projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

UZMAN GÖRÜŞÜ: SORUN ÇIKMAZ ?Artık öğrenciler okula cep telefonuyla gelemeyecek. Ancak bizler hiçbir öğrencinin haberleşme özgürlüğünün kısıtlanmasından yana değiliz. Bu çerçevede okulda iken özellikle ailesiyle haberleşmek isteyen öğrencilerimiz için Telekom ile bir anlaşma yapacağız. Telekom'un öğrencilere özel hazırlayacağı telefon kartlarını onlara ücretsiz dağıtacağız. Görüşme bedellerini ise velilerin beyanına göre ister GSM hatlarına isterlerse sabit hatlarına yönlendireceğiz. Okullardaki Disiplin Yönetmeliği de bu kapsamda değişecek.? Bu arada konuyu değerlendiren iletişim uzmanı Prof. Dr. Haluk Şahin, güvenlik amacıyla alınacak böyle bir tedbirin, haberleşme özgürlüğü açısından tartışma konusu olmaması gerektiğini belirterek, ?Kontrol mekanizması oluştururken mutlaka bazı kısıtlamalar olacaktır. Ama velilerin rızasıyla yapılacak böyle bir çalışmadan sorun çıkacağını sanmıyorum? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber