İÜ'lü gençler korkmayın, maskot o maskot!

Kaynak : Posta
Haber Giriş : 17 Ekim 2006 06:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beyazıt Karakolu'nda görevli polisler, İstanbul Üniversitesi'nin (İÜ) çevresinde polis kıyafeti, copu, kelepçesi, telsizi ve kelebek bıçağıyla dolanıp eylemlerde polislerle birlikte öğrencileri dövdüğü öne sürülen 'Memoli' lakaplı kişinin 'karakolun maskotu' olduğunu söyledi. Akli dengesi yerinde olmayan Memoli lakaplı kişi, dün Sabah gazetesinin 'Polis değil ama öğrenci dövüyor' başlıklı haberine konu olmuştu.

Serpil Ocak 'zararsız' denilen Memoli için "Okul açılırken karakolun demirlerine protesto olarak kendimizi zincirlemiştik. Bu sırada karakoldaydı. 8 Mart'ta kadınların dövüldüğü eylemde de kadınları dövdü" dedi. Durduk yerde bir şey yapmasa da çevik kuvvet hareketegeçtiğinde 'Memoli'nin de araya katıldığını ve şiddet kullandığını anlatan Burçak Malkoç da "Okulun öğrencileri fakülteler arası geçiş yapamazken, o elini kolunu sallayarak okula girer" diye konuştu.

'Memoli'nin akli dengesinin yerinde olmadığını belirten Beyazıt Karakolu'ndaki polislerse "Yemesini içmesini biz karşılıyoruz. Üzerindeki kıyafetleri biz verdik. Armasız onlar. Kelepçeler falan da bozulmuş aletler. Eylemlerde yer alması söz konusu değil. Çekingendir kendisi. Biri ona bağırdığında o da bağırır ama kaçar. Bahçeye gelir ama nezarethaneye girmesi söz konusu değil. Kameralı zaten nezarethane. Karakola gelen suçlulara bağırır bazen. Çevik kuvvete bir hayranlığı var" diyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber